Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul dă o mare LOVITURĂ unui gigant media: 'Incită la VIOLENȚĂ'

AP
Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat miercuri că nu mai vrea ca Al Jazira - cu sediul în Qatar - să aibă un birou pe teritoriului statului Israel, întrucât acesta ar inflama spiritele în privinţa locurilor sfinte, relatează France Presse.

"Canalul Al Jazira continuă să incite la violenţă în problema Muntelui Templului (Esplanada Moscheilor pentru palestinieni)", a scris şeful guvernului israelian într-o postare pe Facebook. "Am cerut de mai multe ori agenţiilor responsabile cu aplicarea legii să închidă biroul său din Ierusalim. Şi dacă acest lucru nu este posibil din motive de interpretare a legii, voi încerca să fac să fie adoptată legea necesară pentru expulzarea Al Jazira din Israel", a adăugat el.

Citește și: Undă de ȘOC în Marea Britanie: expertul care PROFEȚEȘTE dezastrul după Brexit

Israelul acuză de mai mulţi ani Al Jazira de părtinire în acoperirea conflictului dintre israelieni şi palestinieni.

Canalul de televiziune cu sediul la Doha nu a reacţionat deocamdată.

Iniţiativa premierului israelian intervine în timp ce situaţia rămâne tensionată între Israel şi palestinieni în legătură cu Esplanada Moscheilor din Ierusalim, în pofida retragerii controversatelor detectoare de metale, şi ridică temeri privind o escaladare a violenţelor în timpul rugăciunii de vineri.

Tensiunile s-au amplificat brusc în jurul acestui sit religios situat în Ierusalimul de Est, în partea palestiniană ocupată de Israel, după instalarea la 16 iulie a unor detectoare de metale la intrările în esplanadă de către autorităţile israeliene.

Musulmanii palestinieni au perceput aceasta ca pe o încercare a Israelului de a-şi consolida controlul asupra acestui lăcaş religios.

Citește și: PPE și ALDE, solicitare de ultimă oră către UE în privința Acordului de asociere cu Republica Moldova

Partea israeliană a explicat că a instalat detectoarele de metale după moartea, la 14 iulie, a doi poliţişti israelieni într-un atac armat comis de trei arabi israelieni, anunță Agerpres.

Pentru a pune capăt violenţelor ce au urmat acestei decizii şi la solicitarea Iordaniei, gardianul oficial al locurilor sfinte musulmane din Ierusalim, guvernul israelian a retras miercuri detectoarele de metal pentru a le înlocui cu alte măsuri de securitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.