Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul îi atacă pe palestinieni cu ”apă murdară”

apa

De trei săptămâni, forţele israeliene împrăştie pe străzile din Ierusalimul de Est un lichid ”toxic”, care emană un miros de nesuportat, denumit "apa murdară".

Lichidul este aruncat dintr-un camion alb pe străzi, pe trotoare, în copaci şi pe ferestrele locuinţelor din cartierele vizate. Substanţa este imposibil de curăţat timp de două-trei zile, iar mirosul puternic persistă pentru o perioadă lungă de timp.

Scopul acestei "apei murdare" este să-i împiedice pe potenţialii protestatari să îşi părăsească locuinţele, precum şi pedeapsirea colectivă a locuitorilor pentru revolte.

Nu există informaţii despre compoziţia lichidului misterios, structura compusului fiind păstrată secretă de către armata israeliană.

Palestinienii sunt extrem de revoltaţi din cauza acestei situaţii. ”Cine suntem noi să fim trataţi cu insecticide ca ţânţarii sau şobolanii?”, a întrebat unul dintre locuitori.

O altă vecină a adăugat: "Am încercat totul pentru a face să dispară acest miros din casă: săpun lichid, oţet, clor. Nimic nu funcţionează".

"Apa murdară" este folosită e forţele israeliene încă din anul 2008.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.