Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul loveşte din nou poziţii din Siria

golan

Israelul a lovit marţi seara poziţii din Siria, la câteva ore după ce a dezminţit afirmaţia armatei siriene că ar fi doborât două avioane israeliene, transmite AFP. 

Două proiectile trase din Siria căzuseră ceva mai devreme în porţiunea din platoul Golan ocupată şi anexată de Israel, fără a face victime, a anunţat armata israeliană. "Aviaţia israeliană a ripostat (...) vizând baterii de artilerie ale regimului sirian din centrul înălţimilor Golan din Siria", a precizat un comunicat al armatei. 

Armata siriană declarase că apărarea sa antiaeriană a doborât un avion şi o dronă militară ale Israelului după acest atac şi, în urma dezminţirii israeliene, nu a adus probe în sprijinul afirmaţiilor. 

Deşi Israelul şi Siria sunt încă oficial în război, Israelul încearcă să evite implicarea în conflictul din Siria. Forţele armate israeliene au ripostat totuşi de mai multe ori, în ultimele zile, la tiruri de artilerie provenite din Siria. De obicei, Israelul prezintă astfel de lovituri ca rătăcite, în contextul luptelor din Siria, dar face guvernul de la Damasc răspunzător pentru orice atacuri lansate de pe teritoriul sirian, menţionează AFP. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.