Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Istoricul Neagu Djuvara și filosoful Mihai Şora au fost decoraţi, la Cotroceni (FOTO)

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis Mihai Șora Neagu Djuvara

Istoricul Neagu Djuvara și filosoful Mihai Şora au fost decoraţi în această seară, la Cotroceni, de președintele Klaus Iohannis, cu ordinul Steaua României.

Înainte de ceremonie, Șora a scris pe Facebook că amândoi vor fi "emoţionaţi şi mititeluţi" pe lângă preşedinte, "care va fi foarte-foarte înalt".

Citeşte şi: Cum a ajuns să arate Gheorghe Mencinicopschi după 2 ani de pușcărie / FOTO

Vizibil emoţionat, istoricul Neagu Djuvara a spus în faţa audienţei că nu se mai aştepta ca la vârsta lui (n.r. 100 de ani) să mai primească o asemenea decoraţie din partea oficialităţilor.

"Vă mulţumesc, domnule preşedinte! Mă simt foarte măgulit şi vă spun că m-am strivit aşa de întâmplări ca la 100 de ani să mai ai prilejul de a primi recompense şi decoraţii şi mă simt mititel de tot şi vă mulţumesc din suflet pentru cuvintele pe care le-aţi spus", a declarat istoricul.

content-image

"Este o onoare pentru mine ca, în numele Statului Român, să vă înmânez Ordinul Național Steaua României. Cinstim, astfel, Opera Omnia a fiecăruia dintre dumneavoastră (...) Sunt convins că viitorul va reține că valorile României moderne și democratice s-au sprijinit și pe opera cu care dumneavoastră ați îmbogățit secolului Marii noastre Uniri.

Pentru tot ce ați dăruit spiritului românesc, la împlinirea unor adevărate jubilee de viață, vă mulțumesc încă o dată, în numele meu, al statului român și al românilor și vă urez La mulți ani!”, a spus şeful statului.

La rândul lui, Mihai Şora s-a arătat onorat de primirea decoaraţiei: "Sunt foarte mişcat şi mulţumesc din tot sufletul pentru această decoraţie, pe care o primesc ca pe o mare onoare ce mi se acordă. Nu ştiu în ce măsură o merit, dar oricum sunt recunoscător", a spus filosoful.

 

content-image

La finalul discursurilor, şeful statului a făcut o fotografie cu Djuvara şi Şora. 
"Aşa ne egalizăm la înălţime", a spus Iohannis.

Şeful statului i-a conferit lui Neagu Djuvara Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler "cu prilejul aniversării unui secol de viaţă, în semn de înaltă apreciere pentru dăruirea cu care şi-a servit patria, prin angajamentul personal în procesele politice, diplomatice şi culturale ce au promovat valorile, istoria şi imaginea ţării noastre în lume, precum şi pentru înalta ţinută morală de care a dat dovadă de-a lungul timpului". 

Preşedintele Iohannis i-a acordat aceeaşi distincţie lui Mihai Şora "cu prilejul aniversării unui secol de viaţă, în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa carieră dedicată valorilor umane fundamentale, cercetării şi educaţiei, prin care a îmbogăţit cultura românească şi universală, pentru rolul avut în consolidarea democraţiei în România postdecembristă, impunându-se ca un reper al tinerelor generaţii", transmite agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.