Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISU Sibiu: 7 persoane rănite din două telecabine care nu s-au oprit la timp, la Bâlea

alerta

Şapte persoane au fost rănite duminică, în timp ce se deplasau cu două telecabine care nu s-au oprit la timp, una care urca şi alta care cobora, pe traseul Bâlea Cascadă - Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, a precizat pentru Agerpres, Ramona Nistor, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu. "Din primele informaţii, patru persoane au fost rănite la Bâlea Cascadă, iar alte trei, la Bâlea Lac, în două telecabine diferite. Se pare că este vorba de defecţiune tehnică. A fost solicitat elicopter SMURD la Bâlea", a precizat sursa citată.

Din cei trei răniţi sus, la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Masivul Făgăraş, o persoană nu se poate deplasa şi va trebui coborâtă de pe munte, de salvamontişti, cu targa, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean. "Sunt răniţi şi jos, la Bâlea Cascadă şi sus, la Bâlea Lac. Ştiu că este vorba de răniţi uşor. Una dintre victime se pare că va fi adusă cu targa de sus, de la Bâlea Lac, de către salvamontişti, până unde îi poate prelua ambulanţa. S-a întâmplat în telecabina care a urcat la Bâlea Lac şi în cea care a coborât la Bâlea Cascadă", a precizat pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean.

Din primele informaţii, se pare că cei şapte răniţi au ieşit singuri din telecabine, după ce acestea s-au oprit. Patru dintre răniţi se aflau în telecabina care a coborât la Bâlea Lac, în care erau în total 15 persoane. La răniţii de jos, de la baza Masivului Făgăraş, ambulanţele deja au ajuns, anunţă autorităţile. Medicii nu au cum să ajungă la peste 2.000 de metri în Munţii Făgăraş, la cei răniţi din telecabina de la Bâlea Lac, decât cu elicopterul sau îi pot trata dacă sunt aduşi de salvamontişti cu targa. Medicii din ambulanţe au reuşit să acorde primul ajutor la patru răniţi, dintre care un copil de patru ani, cu fractură nazală, un bărbat cu piciorul rupt şi două femei lovite la spate şi picioare. La Bâlea Lac s-au deplasat de urgenţă prefectul judeţului Sibiu, Lucian Radu şi şeful ISU Sibiu, Cosmin Balcu.

Telecabina de la Bâlea este singurul mijloc de transport care face legătura în această perioadă, pe cablu, pe o distanţă de 3.700 de metri, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, până la peste 2.000 de metri altitudine. Deocamdată Transfăgărăşanul este închis, nefiind deszăpezit.

Nu este pentru prima dată când sunt probleme cu telecabina de la Bâlea. În ianuarie 2016 a avut loc cea mai mare operaţiune de evacuare a turiştilor de la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, din cauză că telecabina se blocase. Un număr de 70 de turişti, din care 45 de copii, au fost transportaţi atunci cu elicopterele de la Bâlea Lac la Bâlea Cascadă, pentru a putea ajunge acasă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.