Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia. Bilanţul negru al victimelor din hotelul îngropat de avalanşă

Trupurile neînsufleţite a două femei, care se adaugă unui număr de alte şase cadavre descoperite în timpul nopţii, au fost scoase marţi dimineaţă din hotelul acoperit de o avalanşă în urmă cu şase zile în Italia, au anunţat media italiene, relatează AFP, conform agerpres.

Numărul persoanelor decedate în urma catastrofei se ridică astfel la 14 şi numărul celor dispăruţi scade la 15, printre care salvatorii speră încă să descopere supravieţuitori, pe lângă cei 11 deja scoşi din hotel.

Avalanşă în Italia: Alţi patru supravieţuitori au fost extraşi de sub zăpadă şi dărâmături/ VIDEO

În paralel cu căutările, justiţia italiană anchetează asupra istoricului hotelului Rigopiano, situat în regiunea Abruzzo, şi a desfăşurării evenimentelor pentru a stabili dacă această catastrofă putea fi evitată.

O anchetă pentru omucidere involuntară a fost deschisă după producerea dramei pentru a determina dacă toate riscurile au fost luate în calcul în construcţia hotelului, precum şi în derularea evenimentelor de miercurea trecută.

Vineri, salvatori au scos din hotelul acoperit de zăpadă mai mulţi supravieţuitori care au povestit că au petrecut 48 de ore în întuneric şi frig, mâncând zăpadă pentru a-şi domoli setea.

În ciuda realizării unor noi căi de acces, salvatorii avansează lent, de multe ori cu mâinile goale, de teama unor noi dislocări în interiorul clădirii pe care avalanşa a lovit-o cu forţa a 4.000 de camioane în plină viteză.

Luni, procuroarea din Pescara Cristina Tedeschini a ţinut o conferinţă de presă pentru a vorbi despre procedura judiciară deschisă pentru stabilirea celor vinovaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.