Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ivanka Trump i-a luat apărarea tatălui ei, acuzat de misoginism

Ivanka Trump

Ivanka Trump, fiica preşedintelui american Donald Trump, i-a luat marţi apărarea tatălui său acuzat de misoginism, susţinând că acesta "acordă o mare importanţă potenţialului femeilor", transmit AFP şi DPA. "Bineînţeles, am auzit criticile din media. Dar ştiu din experienţa mea personală (...) că miile de femei care au lucrat cu şi pentru tatăl meu de-a lungul deceniilor (...) demonstrează încrederea şi profunda de convingere în ce priveşte potenţialul femeilor şi capacitatea lor de a-şi face treaba la fel ca oricare dintre bărbaţi", a declarat Ivanka Trump la o masă rotundă desfăşurată la Berlin pe tema rolului jucat de femei în lume, în prezenţa cancelarului german Angela Merkel ca organizatoare în cadrul preşedinţiei germane a G20 şi la care a luat parte şi directoarea generală a FMI, Christine Lagarde.

Ivanka Trump a trebuit să răspundă la remarcile lipsite de menajamente ale animatoarei dezbaterii, Miriam Meckel, redactor-şef al revistei economice germane Wirtschaftswoche, care i-a atras atenţia că declaraţiile făcute de Donald Trump pe parcursul campaniei electorale din SUA fac să se nască întrebarea cât de real e sprijinul său faţă de femei. "Ca fiică, pot vorbi la nivel personal, ştiind că m-a încurajat şi mi-a permis să mă dezvolt", a subliniat fostul model acum în vârstă de 35 de ani şi devenită consilier al tatălui său la Casa Albă. "Am crescut într-o casă unde nu exista nicio barieră în calea a ceea ce puteam realiza prin perseverenţă şi tenacitate. (...) Nu exista nicio diferenţă între fraţii mei şi mine", a declarat Ivanka Trump, aflată în prima sa deplasare oficială.

În timpul campaniei electorale din SUA, difuzarea unei înregistrări video din 2005 în care Donald Trump făcea o serie de remarci deosebit de vulgare şi ofensatoare la adresa femeilor a stârnit un val de consternare, inclusiv în tabăra candidatului republican la preşedinţie. Fiica preşedintelui SUA a dat pe de altă parte asigurări că "în mod sigur" nu a venit la Berlin pentru a-şi apăra propriile interese, la întrebarea animatoarei dacă îl reprezintă pe tatăl său, Statele Unite sau "afacerile personale". Ivanka Trump deţine între altele o cotă evaluată între 5 şi 25 milioane de dolari în Trump International Hotel.

În cadrul aceleiaşi mese rotunde, Angela Merkel a refuzat să răspundă la întrebarea dacă este sau nu feministă, limitându-se să spună că participantele la mişcarea de emancipare a femeilor au dus "lupte aprige" şi nu doreşte să-şi aroge vreun merit pentru succesele lor. În ce o priveşte, Ivanka Trump a declarat că, deşi în viziunea sa termenul feminist desemnează o persoană care crede că egalitatea politică, economică şi socială între sexe, "acest termen a devenit atât de încărcat (...) încât alţii se pot simţi discriminaţi".

La rândul său, Christine Lagarde a afirmat că, deşi a criticat-o în repetate rânduri pe Angela Merkel în legătură cu excedentul bugetar german, salută decizia cancelarei de a majora cheltuielile publice alocate facilităţilor pentru îngrijirea copiilor, conform Agerpres. Ivanka Trump mai avea programate în cursul deplasării sale de o zi la Berlin o întrevedere la Ambasada SUA şi o vizită la monumentul în memoria evreilor ucişi în Europa. Fiica cea mare a preşedintelui SUA s-a convertit la iudaism înainte de a se căsători, în 2009, cu Jared Kushner, numit asistent al liderului de la Casa Albă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.