Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

James DeGale a fost cel mai valoros adversar al lui Lucian Bute la profesioniști

facebook.com
Lucian Bute

Britanicul James DeGale a fost cel mai valoros adversar al lui Lucian Bute la profesioniști, a declarat boxerul român pentru portalul nord-american RingTV.com, înaintea meciului pe care-l va avea vineri cu columbianul Eleider Alvarez, la Quebec, la categoria semigrea.

Bute a estimat că dintre adversarii săi cea mai bună lovitură repetată ("best jab") a avut-o suedezul Badou Jack, iar cea mai bună apărare ("best defense"), James DeGale. Cea mai rezistentă bărbie ("best chin") a avut-o mexicanul Librado Andrade, care a primit multe lovituri de la el, dar a terminat în picioare.

Cel mai bun puncher ("best puncher") s-a dovedit columbianul Alejandro Berrio. DeGale a avut cele mai rapide mâini ("fastest hands") și cele mai bun joc de picioare ("fastest feet") și a fost de asemenea cel mai abil ("smartest"). Cel mai talentat ("best skills") a fost tot DeGale. "E complet. Are totul. Cred că James DeGale a fost cel mai bun adversar pe care l-am avut (la profesioniști). Viteză, talent, putere de asemenea. A fost cel mai bun", a spus românul, fost campion mondial IBF la categoria supermijlocie. El a adăugat că dacă ia în calcul și adversarii pe care i-a avut la amatori, atunci cel mai valoros boxer pe care l-a întâlnit este kazahul Ghenadi Golovkin.

Cel mai puternic fizic ("strongest") dintre adversarii lui Bute a fost britanicul Carl Froch, care acum aproape cinci ani i-a administrat românului prima înfrângere la profesioniști. "Foarte fizic. Nu prea talentat, nu prea abil, dar foarte puternic. Froch a fost foarte determinat și puternic fizic. A încasat câteva lovituri la începutul meciului cu mine, dar nu a fost afectat. El a avut o seară extraordinară, iar eu nu. Aș fi vrut să fi avut o revanșă", a spus Bute. Bute a revenit asupra momentului când a suferit prima înfrângere la profesioniști, în mai 2012, la Nottingham, în fața lui Froch, care l-a făcut KO în repriza a cincea. "Eram campion și noi am încercat să-l aducem pe (Carl) Froch în Canada, dar nu a acceptat niciodată. N-am avut multe posibilități să lupt cu nume importante. De aceea am spus, 'În regulă, voi merge în Anglia'. Cred că am greșit făcând asta. Am fost accidentat înainte de meci. Am avut o infecție la picior și am fost pe antibiotice 10 zile înainte. Am avut și o problemă la mână și medicii mi-au tratat-o cu două ore înainte de meci. Nu mi se mai întâmplase asta înainte. Nu e o scuză. Noi aveam toate motivele să amânăm meciul. Privind în urmă, am luat decizia greșită. În ciuda acelor probleme, am crezut că-l pot învinge pe Froch în orașul său, dar am fost naiv. Pentru Froch, era ultimul meci. Dacă-l pierdea, era terminat. A fost foarte, foarte motivat. Am văzut asta în ochii lui", a declarat românul, conform Agerpres.

În multe privințe, Bute este acum în situația în care era Froch în urmă cu cinci ani. Meciul cu Alvarez este pentru el unul al ultimei șanse. El nu-și poate permite să piardă dacă vrea să aibă șansa de a deveni a doua oară campion mondial. Bute și Alvarez se vor înfrunta, vineri seara, la Quebec, la categoria semigrea, iar învingătorul va urca în ring într-un meci de titlu mondial cu canadianul Adonis Stevenson, deținătorul centurii de campion mondial WBC. Pugilistul român are un palmares de 32 de victorii (25 KO), 3 înfrângeri (1 KO) și un egal. Alvarez, 32 ani, este neînvins în 21 de meciuri (10 KO).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.