Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jandarmi din 27 de state participă la un amplu exercițiu în Brașov

jandarmi

Jandarmeria Română organizează, în perioada 5-9 septembrie, în municipiul Braşov, cel mai amplu exerciţiu internaţional care va reuni 33 de reprezentanţi din 27 de state, precum şi din partea Uniunii Europene şi a Forţei de Jandarmerie Europeană, se precizează într-un comunicat transmis vineri AGERPRES de Jandarmeria Română.

Potrivit acestuia, la Romanian Gendarmerie International Exercise (RoGendIntEx) vor participa şi structurile componente ale Sistemului Naţional de Ordine şi Siguranţă Publică, având drept scop dezvoltarea capacităţii de interoperabilitate în sistem integrat şi verificarea capacităţii de reacţie şi intervenţie a forţelor de ordine, în diferite situaţii.

Citești și: Antrenamente spectaculoase pentru intervenția în caz de cutremur

Exerciţiul internaţional este la a IV-a ediţie, se desfăşoară pe baza unor scenarii adaptate după fapte reale, accentul fiind pe asigurarea coeziunii participanţilor de naţionalităţi diferite. Exerciţiul se doreşte a fi un test al capabilităţii Jandarmeriei Române în organizarea şi desfăşurarea acţiunilor, ca evaluare naţională şi internaţională.

"O parte a exerciţiilor implică folosirea mijloacelor specifice aflate în dotarea jandarmilor români (acestea nu se vor desfăşura în zone publice), iar unele dintre acestea se vor desfăşura în spaţiul public (Mall Coresi - miercuri 7.09.2016, cu începere de la ora 18.00), însă fără a afecta desfăşurarea activităţilor instituţionale sau cetăţeneşti şi fără a impune restricţii majore de circulaţie", se mai arată în comunicatul de presă, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.