Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Janos Ader: Sunt şanse mari pentru semnarea acordului de principiu cu SUA

Daily News Hungary
 Janos Ader

Condiţia ca un acord de principiu privind Universitatea Central-Europeană (CEU) să fie semnat de către guvernul SUA şi cel al Ungariei este posibil să fie îndeplinită, a estimat marţi preşedintele ungar Janos Ader, relatează MTI. După susţinerea unei prelegeri la un liceu din Budapesta, Ader a afirmat, în replică la întrebarea adresată de un elev, că sunt şanse mari pentru încheierea unui asemenea acord, care în opinia sa ar fi mai puţin strict decât un acord internaţional.

Un acord de principiu presupune bună credinţă de ambele părţi, a adăugat şeful statului ungar. În urmă cu două săptămâni, preşedintele Ader a promulgat, în pofida protestelor de stradă şi a condamnărilor pe plan internaţional, legea care stabileşte noi cerinţe pentru universităţile străine şi care ar putea duce la închiderea CEU. Actul normativ prevede nerecunoaşterea diplomelor emise de instituţii de învăţământ străine care nu au corespondent în ţările de origine ale respectivelor instituţii, conform Agerpres.

Premierul ungar Viktor Orban susţine că CEU a încălcat legea prin acordarea de diplome, acuzaţie respinsă de instituţie şi pe care criticii prim-ministrului o consideră parte a măsurilor mai largi ale Budapestei împotriva organizaţiilor neguvernamentale având legături cu miliardarul american de origine ungară George Soros.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.