Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia: Bilanțul inundațiilor din sud-vestul țării a crescut la 21 de morți

mediafax.ro
inundatii

Bilanţul persoanelor decedate în urma inundaţiilor şi a alunecărilor de teren care s-au produs săptămâna trecută în sud-vestul Japoniei a crescut la 21, iar alte 20 de persoane sunt în continuare date dispărute, informează luni DPA şi Kyodo, scrie agerpres.ro

Operaţiunile de căutare au continuat în prefecturile Oita şi Fukuoka în timp ce meteorologii au prognozat că ploile torenţiale vor continua în unele zone ale regiunilor afectate. 

Circa 250 de persoane din cele două prefecturi sunt în continuare izolate, iar aproximativ 1.700 de locuitori şi-au petrecut noaptea în centrele de urgenţă, conform Kyodo care citează rapoartele autorităţilor locale. 

Ploile torenţiale au produs revărsarea râurilor şi inundaţii în zonele locuite începând din a doua parte a zilei de miercuri. În unele regiuni au căzut precipitaţii de peste 120 de milimetri în o oră, conform Agenţiei de meteorologie din Japonia. 

Situaţia dezastruoasă a întrerupt vizita pe continentul european al premierului Shinzo Abe care a decis să îşi scurteze turneul şi să se întoarcă în ţară. "Voi vizita rapid zona afectată pentru a vedea cu ochii mei situaţia", a declarat Abe care s-a aflat duminică în Suedia. 

2.080 de angajaţi ai forţelor de intervenţie, ajutaţi de voluntari, participă la misiunile de salvare în Fukuoka, una dintre regiunile cele mai afectate de calamitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.