Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia face scut împotriva amenințării nord-coreene. Decizia care îl va înfuria pe liderul Phenianului

twitter.com
japonia

Japonia va desfăşura marţi un sistem suplimentar de apărare antirachetă în insula Hokkaido din nordul arhipelagului, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării nipon, la câteva zile după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă care a survolat această regiune, scrie agerpres.ro

"Vom instala un sistem PAC-3 spre amiază" la o bază a Forţelor de autoapărare terestre (numele armatei japoneze) la limita sudică a Hokkaido, a spus Kensaku Mizuseki. 

Potrivit autorităţilor locale, guvernul a implementat deja un sistem de apărare antirachetă Patriot Advanced Capability-3 (PAC-3) într-o altă parte a Hokkaido.

Stare de catastrofă în Caraibe! Premierul insulei Dominica, VICTIMA uraganului Maria


În pofida acestor detalii, Mizuseki a refuzat să precizeze unde au fost amplasate alte sisteme PAC-3 în Japonia, din motive de confidenţialitate. 

Această înmulţire a mijloacelor de apărare intervine ca urmare a dublării activităţii militare a Coreei de Nord. În mai puţin de o lună, Phenianul a efectuat cel de-al şaselea test nuclear şi a lansat două rachete deasupra teritoriului japonez.

Schimb de replici tăioase la TVR: Cum i-a spus Ionuț Cristache lui Victor Ponta și ce riposta a primit


"Scopul final este să stabilim un echilibru de forţe cu Statele Unite şi să ne asigurăm că liderii americani nu mai îndrăznesc să ia în considerare o opţiune militară împotriva Republicii Populare Democrate Coreene" (RPDC /Coreea de Nord/), a declarat sâmbătă liderul nord-coreean Kim Jong-Un, citat de agenţia oficială KCNA. 

Premierul nipon Shinzo Abe a declarat, la rândul său, că ţara sa "nu va tolera niciodată provocările Coreei de Nord" şi a îndemnat comunitatea internaţională să exercite o presiune mai mare la adresa Phenianului.

Consiliul de Securitate a condamnat vineri tirul cu rachetă "extrem de provocator" efectuat în aceeaşi zi deasupra Japoniei de către regimul nord-coreean ca răspuns la sancţiunile recente ale ONU. "Aceste acţiuni reprezintă o ameninţare pentru regiune, dar şi pentru toate statele membre ale ONU", a denunţat Consiliul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.