Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia se teme. Autorităţile nipone au simulat un atac nord-coreean

O sută de persoane au participat vineri într-un oraş de coastă din nordul Japoniei la primul exerciţiu de evacuare organizat de această ţara în caz de atac cu rachete lansat de Coreea de Nord, informează AFP, conform agerpres.

Aceste antrenamente, la Oga, au avut loc la mai puţin de două săptămâni după ce Phenianul a lansat mai multe dispozitive în direcţia arhipelagului japonez, dintre care trei au căzut în perimetrul acestei localităţi cu 29.000 de locuitori.

Reporterul britanic, care INVENTASE traficanţi de arme în România, şi-a văzut moartea cu ochii

Tokyo se teme de o agresiune pe teritoriul său după ce în 1998 o rachetă balistică cu rază medie de acţiune a survolat nordul ţării înainte de a cădea în vestul Pacificului.

Ritmul de dezvoltare a rachetelor de către regimul izolat nord-coreean se accelerează şi, de anul trecut, proiectilele au căzut mai aproape de coastele japoneze.

Exerciţiul de vineri s-a bazat pe ipoteza unei lovituri chiar mai aproape, în apele teritoriale ale Japoniei, la 12 mile marine (22 km) de localitate, a declarat pentru France Presse un oficial al guvernului central.

În total, 110 locuitori din Oga, inclusiv elevi de şcoală primară, au participat la acest exerciţiu, a precizat un responsabil al prefecturii Akita. Coreea de Nord nu a fost menţionată cu numele, dar s-a făcut referire la o "ţară X".

Suma COLOSALĂ pe care Biserica Anglicană a plătit-o 'să închidă gura' minorilor abuzati SEXUAL

"O rachetă pare să fi fost trasă. Este posibil ca o parte a dispozitivului să fi căzut. A căzut în Marea Japoniei", se putea citi în alertele trimise de prefectură, cu precădere pe telefoanele mobile, a explicat un oficial al oraşului. Locuitorii au fost chemaţi să se refugieze în clădiri municipale şi într-o şcoală elementară.

Aceste antrenamente au fost planificate încă de anul trecut, dar nu au avut loc din cauza recentelor tiruri nord-coreene, au declarat responsabilii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.