Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jean-Claude Juncker, încrezător în găsirea unei soluţii în zilele următoare

comisia europeana

Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker s-a declarat vineri încrezător în găsirea unei soluţii "în zilele următoare" în legătură cu blocarea de către Valonia, regiunea francofonă din cadrul statului federal belgian, a semnării CETA, tratatul de liber schimb UE-Canada, relatează AFP. "Sunt încrezător că vom găsi o soluţie în zilele următoare cu prietenii noştri din regiunea valonă", a declarat Juncker în cadrul conferinţei de presă finale la sfârşitul summitului UE de la Bruxelles.

"Când spun că sper să ajungem la un acord în următoarele două-trei zile, asta include şi ziua de astăzi", a mai spus el. Acordul comercial cu Canada "este cel mai bun pe care îl putem încheia până în prezent" în termeni de liber-schimb, a insistat preşedintele executivului european. Negocierile între şeful guvernului regiunii belgiene Valonia, Paul Magnette, până în prezent rămas inflexibil, ministrul canadian al comerţului exterior şi reprezentanţii Comisiei au continuat "pe timpul nopţii şi în această dimineaţă" (vineri), a mai spus Juncker. Preşedintele Consiliului European Donald Tusk s-a declarat întristat, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, de imaginea de acum pătată a UE în negocierile comerciale. "Cetăţenii noştri sunt din ce în ce îngrijoraţi (să ştie) dacă acordurile comerciale pe care noi le negociem sunt în interesul lor", a spus el.

"Mă tem că nu mai suntem în măsură să continuăm să negociem dacă nu dovedim în practică că luăm foarte în serios protecţia consumatorilor", a adăugat Donald Tusk, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.