Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jean-Claude Juncker salută 'discursul foarte european' al lui Macron

Jean-Claude Juncker

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a salutat marţi 'discursul foarte european' rostit de preşedintele francez Emmanuel Macron la Universitatea Sorbona, intervenţie în care liderul de la Elysee împărtăşeşte abordarea privind aprofundarea integrării europene susţinută de şeful executivului european în recentul său discurs privind starea Uniunii, notează AFP. 'Un discurs foarte european al prietenului meu @Emmanuel Macron', a scris Juncker pe Twitter chiar înainte ca Macron să-şi încheie discursul. 'Europa are nevoie de curaj', a completat preşedintele Comisiei Europene.

La rândul său, germanul Martin Selmayr, influentul şef de cabinet al lui Juncker, a salutat discursul preşedintelui francez, pe care l-a comentat în direct printr-o rafală de tweet-uri. 'Rareori Europa a văzut o asemenea convergenţă de opinie între un preşedinte francez şi un preşedinte al Comisiei', a subliniat Selmayr. 'Da, (sunt) câteva nuanţe. Dar şi puternice convergenţe', a completat el, conform Agerpres.

Este remarcat faptul că în timp ce Macron a susţinut că Europa trebuie să poată avansa cu 'mai multe viteze' în jurul unui 'soclu consolidat', în discursul său despre starea Uniunii Juncker a părut să se distanţeze de această perspectivă, deşi anterior şi el susţinuse o astfel de abordare. 'Ceea ce ne trebuie acum este o foaie de parcurs pentru a avansa cu cele 27' de state membre, a menţionat Jean-Claude Juncker într-una dintre postările sale pe Twitter. 'Ideile lui Emmanuel Macron privind consolidarea zonei euro (...) vor fi discutate la summitul privind euro din decembrie', odată cu propunerile lui Juncker, a precizat şeful de cabinet al acestuia.

Şi unii comisari au salutat pe Twitter discursul lui Macron, remarcând că propuneri pe care el le-a enunţat acum au fost deja lansate sau prezentate de executivul comunitar. Emmanuel Macron a susţinut în discursul de marţi aprofundarea integrării europene în numeroase domenii, inclusiv în sectorul apărării sau al politicii de azil, şi a pledat de asemenea pentru o politică fiscală armonizată precum şi pentru o zonă euro tot mai integrată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.