Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jean-Claude Junker către senatorul PMP Vasile Cristian Lungu: România este mai coruptă decât Bulgaria

Senatorul PMP Vasile Cristian Lungu este consternat de răspunsul lui Jean-Claude Junker, Preşedintele Comisiei Europene, care a declarat că România este mai coruptă decât Bulgaria.

Recunosc că nu mă aşteptam la un asemenea răspuns. Suntem, oare, mai corupţi, ca bulgarii?”, este reacţia senatorului PMP, Vasile-Cristian Lungu, la răspunsul primit din partea Preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Junker.

Răspunsul lui Junker la întrebarea Senatorului PMP de ce nu poate adera acum România la spaţiul Schengen a fost că: „Spre deosebire de Bulgaria, România mai are încă multe de făcut pentru a eradica fenomenul corupţiei şi acesta este motivul pentru care România nu poate adera încă la spaţiul Schengen.”

Aceeaşi reacţie de consternare a avut-o şi Victor Negrescu (PSD), Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, care a intervenit și el ieri după răspunsul primit de senatorul Vasile Cristian Lungu, într-o ședința a Forumului Tinerilor Parlamentari din Uniunea Europeană EU40, și a afirmat că nu poate fi de acord cu o asemenea evaluare. In sală se mai afla și europarlamentarul bulgar Eva Maydell.

Tinerii parlamentari români s-au întâlnit ieri în prima zi a sesiunii 2017 a Forumului Tinerilor Parlamentari din Uniunea Europeană EU40 la Bruxelles. Aceştia au fost primiţi la Bruxelles de o serie de înalţi demnitari ai Parlamentului European, printre care şi Preşedintele Comisiei Europene, marţi, 7 noiembrie, respectiv, miercuri, 8 noiembrie. Tema generală anunţată pentru discuție a fost “Populismul – amenințare la Integritatea Europeană și la Democrație”, dar tinerii parlamentari au pus întrebări legate de problemele stringente la nivel naţional şi european. Întâlnirile de acest fel au fost iniţiate în anul 2015 de la Bruxelles şi urmăresc colaborarea mai bună a Parlamentul European cu membrii Parlamentelor naționale.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.