Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jean-Marie Le Pen, suspendat de fiica sa

Liderul istoric al extremei dreapta franceze, Jean-Marie Le Pen, a fost "suspendat" luni din Frontul Naţional (FN), a anunţat într-un comunicat partidul condus de fiica sa Marine, transmite AFP.

Această îndepărtare a cofondatorului FN, al cărui preşedinte de onoare era în prezent, a fost decisă cu prilejul biroului executiv al formaţiunii politice, convocat pentru a sancţiona noile declaraţii polemice ale lui Jean-Marie Le Pen, făcute luna trecută, cu privire la Holocaust şi imigraţie.

Jean-Marie Le Pen, care este de asemenea membru al Parlamentului European, a reiterat la începutul lunii aprilie afirmaţiile prin care definea camerele de gazare ca un "detaliu" al istoriei celui de-Al Doilea Război Mondial, care i-au adus o condamnare penală. El a luat apărarea "lumii albe" şi a criticat de asemenea programul Frontului Naţional şi anturajul lui Marine Le Pen.

Cea mai recentă provocare a fost în timpul tradiţionalei manifestaţii de 1 mai a FN de la Paris, când, deşi nu era invitat, tribunul în vârstă de 86 de ani s-a urcat pe scena oficialilor pentru a saluta mulţimea, spre nemulţumirea fiicei sale, care se pregătea să susţină un discurs, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.