Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jeff Sessions spune că nu-şi aminteşte o discuţie cu Carter Page despre vizita acestuia în Rusia

scandal

Secretarul american al Justiţiei Jeff Sessions a declarat marţi că nu-şi aminteşte o discuţie cu Carter Page, în campania prezidenţială din 2016, despre o vizită pe care fostul consilier pe teme de politică externă a făciut-o în Rusia, relatează The Associated Press. Page a declarat luna aceasta, în Comisia pentru Informaţii din cadrul Camerei Reprezentanţilor, că i-a informat pe unii membri ai echipei de campanie a lui Trump despre această vizită.

El a declarat că i-a spus în trecere lui Sessions că a fost în Rusia, dar că acesta nu a reacţionat în vreun fel. Vizita lui Page este vizată în anchete cu privire la amestectul Rusiei în campania electorală americană din 2016. Procurorul general a declarat marţi că nu contestă declaraţiile lui Page, dar că nu-şi aminteşte această conversaţie. Campanie a lui Trump ”a fost strălucitoare în multe feluri. Dar a fost un fel de haos zilnic, din prima zi”, a argumentat Sessions.

Departamentul Justiţiei ”nu poate să fie folosit vreodată în răzbunări politice împotriva opozanţilor”, a mai spus el. Procurorul general răspundea astfel unei întrebări din partea unor membri ai Comisiei Juridice a Camerei Reprezentanţilor despre mesaje postate pe Twitter de către preşedintele Donald Trump în care îl îndeamnă pe secretar să ancheteze rivali democraţi. Sessions nu a exclus luni posibilitatea numirii unui procuror special care să ancheteze tranzacţii ale Fundaţiei Clinton şi un acord cu privire la uraniu cu Rusia din timpul preşedinţiei lui Barack Obama.

Însă, el respins marţi, în audierile în faţa Comisiei Juridice, faptul că Trump l-ar influenţa în luarea deciziilor. Ar fi nepotrivit, consideră secretarul Justiţiei. ”Nu am fost influenţat în mod nepotrivit şi nu voi fi”, în pofida comentariilor ”îndrăzneţe” ale şefului statului, a subliniat el.

Sessions a declarat de asemenea că el crede că i-a spus lui George Papadopoulos, un fost consilier din echipa de campanie a miliardarului republican, că nu era autorizat să reprezinte campania miliardarului republican pe lângă Guvernul rus.

Papadopoulos a pledat vinovat de faptul că a minţit FBI cu privire la contacte străine. El a făcut parte dintr-un consiliu de politică externă din cadul echipei de campanie prezidat de Sessions. Documente judiciare din cadrul anchetei procurorului special Robert Mueller cu privire la un amestec al Rusiei în alegeri şi o eventuală complicitate între echipa de campanie a lui Trump şi Moscova arată că Papadopoulos a informat acest consiliu că poate să ajute la aranjarea unei întâlniri între Donald Trump şi preşedintele rus Vladimir Putin.

Un participant la această întâlnire a declarat că Sessions a oprit imediat conversaţia. Sessions a declarat marţi că, din ce-şi aminteşte el, ”cred că voiam să-i arăt clar că nu era autorizat să reprezinte campania pe lângă Guvernul rus sau vreun alt guvern străin”.

DEPARTAMENTUL JUSTIŢIEI EXAMINEAZĂ O EVENTUALĂ ANCHETĂ CU PRIVIRE LA CLINTON ŞI URANIU

Jeff Sessions nu a exclus posibilitatea ca Departamentul Justiţiei să numească un procuror spcial care să anchetee tranzacţii ale Fundaţiei Clinton şi un acord cu privire la uraniu din timpul preşedinţiei Obama.

Departamentul Justiţiei a făcut acest anunţ luni, răspunzând astfel unor îngrijorări ale unor congresmeni republicani.

Într-o scrisoare trimisă Comisiei Juridice din cadrul Camerei Reprezentanţilor înainte de audierea de marţi, Departamentul a anunţat că Sessions le-a solicitat unor procurori federali de rang înalt ”să evalueze anumite probleme” ridicate de congresmeni republicani.

Preşedintele Donald Trump a îndemnat, de asemenea, în mai multe rânduri, la anchetarea unor opozanţi democraţi. Procurorii urmează să le prezinte concluziilor lor secretarului Justiţiei şi adjunctului său Rod Rosenstein, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.