Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jens Stoltenberg: O Serbie puternică înseamnă mai multă stabilitate în Balcanii de Vest

wall street journal
Jens Stoltenberg

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat miercuri la Bruxelles că o Serbie puternică şi prosperă înseamnă mai multă securitate şi stabilitate în Balcanii de Vest şi cooperarea cu Alianţa Nord-Atlantică asigură o mai mare securitate pentru Serbia şi partenerii săi din Alianţă, relatează agenţia Tanjug. Exprimându-se în cadrul unei conferinţe de presă cu preşedintele sârb, Aleksandar Vucic, după reuniunea lor de la sediul NATO din Buxelles, Stoltenberg a declarat că parteneriatul NATO-Serbia progresează foarte bine.

Este bine să vezi că parteneriatul se consolidează în diferite moduri, a spus Stoltenberg, adăugând că nu există nicio contradicţie între neutralitatea militară şi parteneriatul puternic al Serbiei cu NATO. Stoltenberg a reiterat, de asemenea, că transformarea forţelor de securitate din Kosovo într-o armată ar putea avea loc doar în conformitate cu Constituţia, conform Agerpres.

La rândul său, Vucic a cerut ca misiunea KFOR să rămână în Kosovo. ''Am cerut ca ei (NATO) nu doar să nu-şi reducă prezenţa, ci s-o şi menţină neschimbată'', a declarat preşedintele sârb. Vucic a afirmat că a vorbit şi despre decizia Serbiei de a fi neutră din punct de vedere militar, dar că va continua cooperarea, reciproc avantajoasă, cu NATO. ''I-am mulţumit lui Jens Stoltenberg şi statelor membre ale NATO - şi, în primul rând, trupelor KFOR - pentru menţinerea păcii şi a stabilităţii în Kosovo-Metohija. Rolul NATO în asigurarea siguranţei şi a securităţii poporului nostru, precum şi a locurilor noastre sfinte, este de o importanţă extraordinară'', a mai spus preşedintele Serbiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.