Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jianu (CNIPMMR):Statul nu va performa,dacă nu apelează pe scară largă la parteneriatul public-privat

Florin Jianu

Statul nu va performa dacă nu va apela la parteneriatul public-privat, a declarat, miercuri, Florin Jianu, membru în Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), într-o conferință de specialitate.

"În privința parteneriatului public-privat, concluzia mea este că statul nu va performa în niciun fel dacă nu introduce pe scară largă acest tip de parteneriat. Există foarte multă consistență în ceea ce privește organizațiile patronale în România, pe care statul nu o folosește deloc. Ai senzația că sunt două drumuri paralele și că ceea ce se spune în mediul privat nu își găsește corespondență în mediul public. Nu cred că este nevoie de normele parteneriatului public-privat pentru a face Organizația Română a Turismului (ORT — n. r.), de exemplu. Trebuie să ne uităm la ce avem acum, de exemplu cum sunt susținute și susținute federațiile sportive. Cred că pe același model poți face ORT-ul, pentru că e legal, finanțate direct de către stat, din bugetul Ministerului Tineretului și Sportului (...)", a spus Jianu.

Reprezentantul CNIPMMR a menționat, totodată, că programul 'România profesională', prezentat în timpul mandatului său de ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a fost gândit pentru a susține educația duală și poate fi implementat fără ca bugetul statului să fie afectat. "Voi sprijini în continuare aplicarea unor programe destinate turismului pentru că vin din mediul antreprenorial și știu care sunt nevoile. 'România profesională' este un program gândit tocmai pentru a susține educația duală, realizat din fonduri europene, deci nu costă nimic bugetul statului. Bugetul este de 150 de milioane de euro pentru implementarea acestui program, bani din Programul Operațional Regional. În Programul Operațional Capital Uman există bani destinați uceniciei, formării la locul de muncă, destinați profesorilor. În felul acesta am gândit acest program și am avut o serie de întâlniri, în această perioadă, cu doamna ministru Rovana Plumb pentru a-l pune în practică", a explicat Florin Jianu, conform Agerpres.

Asociația patronală HORA a organizat, miercuri, la București, prima ediție a Conferinței Naționale a Industriei Ospitalității, la care participă reprezentanți ai autorităților centrale, precum și ai organizațiilor de profil din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.