Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jihadiştii au 'intrare' la franţuzoaice

isis

Circa 40% dintre francezii care s-au alăturat jihadiştilor din Siria şi Irak sunt femei, cele mai multe dintre ele fiind de fapt tinere îndoctrinate pe internet, a dezvăluit postul BFM TV, citat miercuri de AFP.

Conform datelor publicate de acest post de televiziune, dintre cei 315 francezi care anul trecut au intrat în rândurile grupării jihadiste Statul Islamic (SI), 140 sunt femei. În total, în prezent alături de SI luptă circa 600 de francezi, 220 fiind femei. Ele nu sunt seduse de lupta jihadiştilor, ci de elementul matrimonial, adică să găsească un soţ pe care şi-l imaginează ca fiind unul de încredere şi alături de care cred că pot avea un viitor, explică psihologul specialist în chestiuni jihadiste Patrick Amoyel. La rândul său, autorul cărţii 'Jihad Academy', Nicolas Hénin, susţine că jihadiştii reuşesc să recruteze noi adepţi în Franţa convingându-i pe aceştia că ei sunt 'umiliţi' de statul francez şi că SI 'le va reda onoarea' punând această ţară 'în genunchi'.

Pe de altă parte, fenomenul atragerii femeilor de către jihadişti nu este unul nou, dar anul trecut s-a constatat o extindere a lui. De asemenea, jihadiştii reuşesc să convingă tot mai multe femei să se implice activ în acţiuni teroriste, cum a fost cazul franţuzoaicei de origine marocană Hasna Aitboulahcen, care s-a sinucis în timpul unei operaţiuni antiteroriste desfăşurate de poliţia franceză în urma atentatelor din luna noiembrie, spun cei de la Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.