Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jihadiştii SI sunt încercuiţi în ultimul lor bastion din Siria

Jihadiştii grupării Statul Islamic (SI) sunt asediaţi acum în totalitate în oraşul Al-Bab, fieful lor din provincia Alep, în nordul Siriei, a luni indicat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP, conform agerpres.

"Forţele regimului sirian, cu sprijinul combatanţilor Hezbollah şi al raidurilor aeriene ruseşti, au asediat complet Al-Bab şi împrejurimile" acestuia din partea sudică, în timp ce forţele turce şi rebelii asediază deja din nord, dinspre est şi vest, conform OSDO, o organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra, dar care dispune de surse de informare pe întreg teritoriul Siriei.

Citeşte şi: Franţa. ATACATORUL de la Luvru nu vrea să răspundă la întrebările anchetatorilor - FOTO

Directorul OSDO, Rami Abdel Rahman, a precizat că forţele regimului "au reuşit în noaptea de duminică spre luni să preia controlul asupra singurei rute aflate în mâinile SI, care leagă acest oraş de restul teritoriului sirian".

Avansul armatei siriene intervine în contextul în care Al-Bab este vizat din 10 decembrie de o ofensivă desfăşurată de rebelii sirieni cu ajutorul trupelor turce în cadrul operaţiunii "Scutul Eufratului".

Forţele turce s-au concentrat în nord, est şi vest de oraş, dar întâmpină dificultăţi în teren din cauza rezistenţei principalei grupări jihadiste în Siria.

În războiul cu mai mulţi actori în Siria, Rusia susţine militar regimul lui Bashar al-Assad împotriva jihadiştilor şi rebelilor, în timp ce Turcia acordă sprijin militar grupărilor rebele care luptă împotriva jihadiştilor în nordul Siriei, în apropiere de frontiera turcă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.