Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jim Mattis confirmă că SUA au decis o nouă strategie pentru Afganistan

pentagon

Ministrul apărării al SUA, Jim Mattis, aflat în vizită la Amman, a confirmat duminică că administraţia Trump a decis o nouă strategie pentru Afganistan după o dezbatere "riguroasă", însă a afirmat că revine preşedintelui american să o anunţe, relatează AFP şi Reuters.

Această decizie, în legătură cu care Mattis a refuzat să ofere detalii, intervine după luni de speculaţii dacă Donald Trump, nemulţumit de impasul de pe teren după 16 ani de război în Afganistan, va da undă verde Pentagonului pentru un efort militar sporit în această ţară, scrie agerpres.ro.

Donald Trump a avut la dispoziţie opţiuni foarte diferite, precum retragerea din Afganistan a trupelor sau intensificarea eforturilor pentru învingerea talibanilor. În iunie, el a autorizat o creştere a numărului de trupe care în prezent numără 8.400 de militari. Cifra menţionată a fost de 4.000 de soldaţi suplimentari.

Jim Mattis a refuzat însă să ia direct măsuri înainte de a fi stabilite cifre clare şi înainte ca preşedintele să ofere o idee mai clară despre strategia pe care intenţionează să o adopte în această ţară.

"Preşedintele a trebuit să ia o decizie strategică", a declarat ministrul apărării. "Cred că are nevoie de week-end pentru a-şi da seama cum le va explica americanilor", a mai spus el.

Pe de altă parte, ministrul american al apărării Jim Mattis a declarat că reducerea numărului de soldaţi americani care participă la exerciţiile militare comune cu forţele sud-coreene în acest an reflectă pur şi simplu nevoia unor efective mai reduse şi nu se datorează tensiunilor cu Coreea de Nord, relatează Reuters.

Circa 17.500 de militari americani participă în această lună la exerciţiile comune cu Coreea de Sud, în scădere faţă de 25.000 anul trecut, a anunţat Pentagonul.

Având în vedere tensiunile crescute din Peninsula Coreeană, China - principalul aliat şi partener comercial al Phenianului - a cerut Statelor Unite şi Coreii de Sud să renunţe la exerciţiile militare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.