Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jirinovski vrea ca Transnistria să devină un district al regiunii Crimeea

jirinovski

Vladimir Jirinovski, liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR) şi preşedinte al grupului parlamentar al acestui partid în Duma de Stat (camera inferioară a legislativului rus), a pledat pentru includerea autoproclamatelor republici nerecunoscute de pe întreg spaţiul postsovietic în componenţa Rusiei, care ar trebui să înceteze să le mai întreţină din punct de vedere economic, relatează joi agenţia de presă ucraineană UNIAN.

Citeşte şi: Ipoteză halucinantă. Hillary Clinton ar putea fi înlocuită din cursa pentru Casa Albă

Astfel, în opinia sa, Transnistria ar trebui inclusă în componenţa "regiunii Crimeea" (peninsula ucraineană anexată în martie 2014 de Rusia).

Într-o conferinţă de presă, miercuri, la Moscova, liderul LDPR a recunoscut că actualele "republici nerecunoscute" reprezintă o consecinţă a politicii URSS, când a fost, între altele, "creat statul fictiv Moldova"

"Poziţia LDPR este următoarea: toate teritoriile nerecunoscute să intre în componenţa Federaţiei Ruse cu statut de district. De exemplu, Abhazia să devină district al regiunii ruse Krasnodar; Osetia de Sud - parte a Osetiei de Nord din Caucazul rus, iar Transnistria să facă parte din regiunea Crimeea", a afirmat Jirinovski, care a recunoscut indirect că Rusiei îi vine tot mai greu să "întreţină" toate aceste "republici".

Citeşte şi: TRAGEDIE! A fost UCIS de propriul câine. Detalii crude

Liderul ultranaţionalist rus a mai spus că se opune ca Rusia să întreţină regimurile prietene şi "entităţile separatiste" din lumea întreagă, potrivit UNIAN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.