Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jocuri de culise în PNL în `Săptămâna Patimilor`

scena podium

După ce a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al PNL Bucureşti, fiind singurul candidat, Cristian Buşoi a anunţat că va lua după Paşte o decizie în privinţa candidaturii sale la şefia partidului: „O candidatură cu succes trebuie să aibă în spate o echipă care să adune la un loc colegi din fostul PNL, colegi din fostul PDL, aleşi locali, parlamentari, colegi din Transilvania, unde sunt organizaţiile cele mai performante, dar şi din alte părţi ale ţării”.

DNA și SRI sparg un nou cuib de viespi: casetele din Dubai (presă)

Liviu Dragnea dă ULTIMATUM, multinaționalele sunt vizate: 'Guvernul trebuie să acționeze foarte dur'

Şi Ludovic Orban şi Cătălin Predoiu – ceilalţi doi candidaţi la şefia PNL - îşi strâng aliaţii pentru Convenţia Naţională a partidului care va avea loc peste 2 luni.

Cu toate acestea, liberalii nu par deloc mulţumiţi de niciuna dintre cele trei variante pentru preşedinţia PNL de la ora actuală şi aşteaptă un candidat-surpriză, au precizat surse din partid pentru stiripesurse.ro. Între timp, se pregătesc de “răul cel mai mic” şi îşi negociază locurile în BPN-ul partidului.  Deputatul Florin Roman deja i-a promis lui Ludovic Orban că îi pune la dispoziţie toată filiala PNL Alba în schimbul funcţiei de secretar general. Fostul deputat Dan Motreanu, vehiculat pentru funcţia de preşedinte de partid, dar trimis în judecată de DNA, ar urma să primească un loc de prim-vicepreşedinte în echipa lui Buşoi. Şi grupul de la Bucureşti, Cîţu-Raeţchi-Ciucu este vizat de “cooperativa” Buşoi-Atanasiu-Motreanu pentru a fi cooptat în echipa cu care se va prezenta la Convenţie. Senatorului Florin Cîţu i s-a oferit funcţia de vicepreşedinte pe economie şi finanţe, iar deputatul Ovidiu Raeţchi ar urma să devină vicepreşedinte pe externe. Ciprian Ciucu deja a fost recompensat cu funcţia de prim-vicepreşedinte la PNL Bucureşti, dar cei trei se pare că poartă negocieri şi cu Ludovic Orban.

Dar cea mai mare bătălie se dă pe organizaţiile PNL din Ardeal: deşi dominate de vechii democrat-liberali care, în mod tradiţional ar merge cu Cătălin Predoiu pentru şefia partidului, o parte din filialele partidului din această zonă înclină înspre Ludovic Orban şi nici nu vor să audă de varianta Cristian Buşoi. Cu toate acestea, eventuala intrare a primarului din Oradea, Ilie Bolojan, în cursa pentru şefia PNL ar schimba radical lucrurile şi ar uni organizaţiile din Ardeal în jurul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.