Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jocurile care decid viitorul Planetei: Viitoarele mutări ale marilor puteri

whatdoesitmean.com
trump putin

E un război total între cele două mari puteri ale lumii, SUA şi Rusia. Acum se poate decide viitorul Planetei. "Donald Trump ştie cu precizie că dispozitivele de distrugere din Coreea de Nord sunt reglate în aşa fel încât la cea mai mică ameninţare asupra Coreei, Seul-ul, capitala Coreei de Sud, este şters de pe faţa Pământului", a tras un semnal de alarmă Cozmin Guşă în contextul tensiunilor de la nivel mondial.

Citeşte şi: Limită de zgomot la bloc: Dacă o depășiți veți fi aspru sancționați

Consultantul politic a precizat că această confruntare dintre SUA şi Rusia le aduce avantaje ambelor puteri mondiale. "Este o confruntare negociată de pe vremea administraţiei Obama, celebra poză fără cravată Putin-Obama din holul unui hotel, discutând îndelung, de la G 20, este o poză foarte sugestivă, care doar la nivel de imagine poate să ne sugereze ce s-a întâmplat. Confruntarea le aduce avantaje ambelor puteri. Sigur, hiper-puterea care este Statele Unite şi puterea emergentă care este Rusia. Rusia are o strategie de parteneriat mult mai sofisticată. Rusia face un parteneriat pe linie economico-militară cu China şi joacă foarte grupat şi îşi potrivesc foarte bine paşii. Cu nişte regimuri de putere foarte autoritare, consolidate în plan intern şi care îşi vor lua strategii de parteneriat în această toamnă, după Congresul Partidului Comunist Chinez şi după alegerile din martie din Rusia, după predictibila alegere a lui Putin. Pe de cealaltă parte, avem SUA într-un război intern, dur, coroziv între zona democrată, care a pierdut la nivel simbolic o zonă de discurs pe care au tot marşat şi în care americanii n-au mai crezut, de aia l-au ales pe Trump, care luptă şi nu doreşte să cedeze o anumită putere informală, care generează foarte multe pieţe în plan extern şi foarte mult profit beneficiarilor. Ei nu-l vor lăsa pe Trump să prezideze cum ar vrea, pe de altă parte Trump e încăpăţânat şi dur, un tactician mai slab... Jocul va frământa mult America. Când vorbim de SUA-Rusia vorbim de o lume bipolarizată, care este de fapt multi-polarizată. Iar alianţele se schimbă de la zi la zi, în funcţie de confruntările care apar", a zis Cozmin Guşă la Realitatea TV.

Citeşte şi: Scene ŞOCANTE într-un club din Bucureşti: Un fotbalist a vrut să-l BATĂ pe Mihai Bendeac

"Uită-te la treaba asta cu Coreea de Nord. Donald Trump ştie cu precizie că dispozitivele de distrugere din Coreea de Nord sunt reglate în aşa fel încât la cea mai mică ameninţare asupra Coreei, Seul-ul, capitala Coreei de Sud, este şters de pe faţa Pământului. De la tribuna NATO a zis un lucru care a cutremurat lumea politică internaţională, că va şterge o ţară de pe faţa Pământului, peste 20 de milioane de suflete. Ei oricum sunt chinuiţi de dictatură, când faci o astfel de ameninţare toată lumea se sperie. Ghici cine s-au speriat primii? Coreea de Sud, care deja face paşi, să nu ne trezim pe o alianţă conjuncturală cu China a Coreei de Sud. Coreea de Sud preferă să negocieze la nesfârşit cu Coreea de Nord. Aşa s-au instalat sistemele de atac şi apărare, că Seul-ul este ultra-ameninţat. Din nefericire, foarte mulţi din liderii politici actuali nu mai sunt pregătiţi pentru jocul ăsta. S-a adunat foarte mult armament, lăcomie, capital, tensiune... Şi România trebuie să aibă mare grijă cum acţionează în această neo-cultură a fricii şi a violenţei. Ne marchează creierul, existenţa, familia. Copiii noştri nu-şi mai caută fericirea după reperele noastre", a mai zis consultantul politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.