Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden l-a pomenit pe Vladimir Putin de 10 ori în discursul său din Polonia

vestidinrusia.ro
biden putin

Preşedintele american Joe Biden i-a menţionat numele preşedintelui rus Vladimir Putin de 10 ori în discursul său rostit marţi la Varşovia, atacându-l direct pe liderul de la Kremlin în timp ce a încercat să mobilizeze lumea în sprijinul Ucrainei, relatează CNN, potrivit news.ro.

În schimb, remarcă CNN, Putin nu l-a numit pe Biden nici măcar o dată în discursul său lung şi agresiv pe care îl susţinuse la Moscova ceva mai devreme.

Președintele SUA a spus că Putin a declanşat un "asalt criminal

Biden a spus că Putin a declanşat un "asalt criminal", a ordonat ca tancurile să intre în Ucraina şi a încercat să înfometeze lumea.

"Pofta laşă a preşedintelui Putin pentru pământ şi putere va eşua, iar dragostea ucrainenilor pentru ţara lor va învinge", a spus el.

Biden l-a condamnat pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru agresiunea din Ucraina

Biden l-a condamnat pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru agresiunea care a început la 24 februarie anul trecut şi a promis că Rusia va fi trasă la răspundere, afirmând răspicat că Moscova a crimis crime împotriva unmanităţii.

Vorbind în aer liber, în faţa a mii de oameni simpli, dar şi a unor lideri şi politicieni - inclusiv preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a cărei prezenţă preşedintele american a ţinut să o remarce şi a cerut aplauze - Joe Biden a salutat rezistenţa poporului ucrainean şi soldaritatea Poloniei şi a altor aliaţi occidentali care au ajutat la respingerea invaziei ruseşti. Discursul a fost construit de la început pe o antiteză între democraţie şi autocraţie, între lumea liberă şi Putin şi a fost concentrat, durând doar 20 de minute, spre deosebire de discursul lui Putin, care a durat o oră şi 45 de minute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.