Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Johanna Konta s-a despărțit de fostul manager al Simonei Halep, antrenorul Wim Fissette și pune capăt sezonului

twitter.com
Johanna Konta

Jucătoarea britanică de tenis Johanna Konta (26 ani), numărul 10 mondial, a decis să pună capăt colaborării cu antrenorul său, belgianul Wim Fissette, începută cu mai puțin de un an în urmă, și a anunțat că nu va mai participa la niciun turneu în acest sezon.

"După ce m-am gândit îndelung și am discutat mult, eu și Wim Fissette am decis, de comun acord, să punem capăt colaborării noastre. Ne despărțim în termeni buni și în doresc lui Wim toate cele bune pe viitor. Munca noastră împreună a fost foarte fructuoasă și țin să-i mulțumesc pentru răbdarea, munca și expertiza sa", a precizat Konta într-un comunicat, conform Agerpres.

Citește și: Cristina Neagu, aleasă jucătoarea etapei a II-a din Liga Campionilor la handbal feminin

Belgianul Wim Fissette, în vârstă de 37 ani, a antrenat-o în cursul anului 2014 pe românca Simona Halep, actualul lider al clasamentului WTA, pe care a ajutat-o să ajungă până în finală la Roland Garros (pierdută în fața rusoaicei Maria Șarapova). Halep a mai atins, în sezonul respectiv, sferturile de finală ale Australian Open și semifinalele la Wimbledon.

Sub îndrumarea lui Fissette, Johanna Konta a câștigat turneul de la Miami, în luna aprilie, și s-a calificat în penultimul act la Wimbledon, ajungând totodată pe locul 4 în clasamentul WTA.

O accidentare la picior suferită după turneul de la Wimbledon, unde a eliminat-o în sferturile de finală pe Simona Halep, a schimbat radical situația, Konta câștigând de atunci doar două meciuri.

Konta a ratat, totodată, calificarea la Turneul Campioanelor de la Singapore, fiind devansată de Caroline Garcia (Franța), după ce britanica a renunțat să mai participe la turneul de la Moscova.

"Piciorul meu este mai bine acum, însă prefer să-l menajez în continuare. Așa că, din păcate, nu voi călători la Singapore (unde figura ca primă rezervă) și nici la Zhuhai (China) pentru trofeul Elite WTA. Vreau să mă asigur că voi fi în plină formă la începutul pregătirilor pentru 2018, care va fi, sper eu, un sezon mare", a adăugat Johanna Konta în comunicatul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.