Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Johnson: Marea Britanie nu trebuie să îşi facă iluzii asupra unei zone de excludere aeriană în Siria

Marea Britanie nu trebuie să îşi facă "speranţe false" despre ideea unei zone de excludere aeriană deasupra unor părţi din Siria pentru a preveni loviturile aeriene ale Rusiei şi guvernului sirian asupra oraşului Alep, a declarat joi ministrul de externe britanic Boris Johnson, citat de Reuters, potrivit agerpres.

"Trebuie să vă spun că în acest stadiu este vital ca noi să nu ne facem speranţe false. Cunoaştem dificultăţile şi implicaţiile unei zone de interdicţie aeriană sau ale unei zone fără bombardamente", a afirmat el în faţa unei comisii a parlamentului britanic.

"Dar dacă putem face mai mult în mod rezonabil şi practic împreună cu aliaţii noştri, atunci desigur ar trebui să luăm în considerare aceste măsuri", a adăugat Boris Johnson.

Citeşte şi: Cazurile de rasism din Marea Britanie au crescut cu 41% după anunţarea Brexit-ului

Pe de altă parte, Johnson a spus că este normal să fie analizată implicarea militară britanică în conflictul sirian, dar că orice acţiune va trebui să fie inclusă într-o coaliţie împreună cu Statele Unite şi este puţin probabil să intervină în scurt timp, notează Reuters.

"Este nevoie ca acum să căutăm din nou opţiuni mult mai energice, opţiuni militare", a declarat Johnson în comisia parlamentară. "Dar trebuie să fim realişti cu privire la modul în care acestea ar funcţiona de fapt şi ce anume poate fi asigurat", a adăugat el. "Nu putem face nimic fără o coaliţie, fără a o face cu americanii", a insistat el.

Citeşte şi: Scoţia vrea să se rupă de Marea Britanie şi organizează un nou referendum de independenţă

Potrivit lui Johnson, intensificarea sancţiunilor contra actorilor-cheie din cadrul "regimului" preşedintelui Bashar al-Assad este o altă "opţiune deschisă" pentru Marea Britanie.

UPDATE: ALERTĂ cu bombă: Un CUNOSCUT bulevard din Paris a fost complet ÎNCHIS / FOTO

În fine, şeful diplomaţiei britanice a apreciat că nu este 'pe deplin corect' să se vorbească despre un nou Război Rece cu Rusia din cauză că autorităţile de la Moscova nu reprezintă o asemenea ameninţare la adresa stabilităţii globale precum în cazul fostei Uniuni Sovietice.

Citeşte şi: Cel mai longeviv și mai bogat rege din lume a murit

Rusia 'face multe, multe lucruri îngrozitoare... dar nu cred că Rusia de astăzi poate fi comparată cu Uniunea Sovietică pe care mi-o amintesc pe când eram copil. Nu cred că reprezintă aceeaşi ameninţare la adresa stabilităţii lumii precum fosta Uniune Sovietică. Nu cred că este pe deplin corect... să vorbim despre un nou Război Rece', a mai spus Johnson.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.