Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Județul în care polițiștii nu mai dau nicio amendă șoferilor

www.digi24.ro
poliție, polițiști, circulație

Protestul polițiștilor se extinde la nivel național, iar ultima măsură luată de oamenii legii ar putea atrage cu adevărat atenția Guvernului. Polițiștii din Dolj refuză să mai acorde amenzi șoferilor și îi lasă pe toți să scape doar cu o amendă. Acesta este modul polițiștilor de a transmite faptul că ei aduc bani la bugetul de stat, dar Guvernul nu le oferă o remunerație pe măsură.

Citește și: BNS: Semnal de ALARMĂ în privinţa salariilor din mediul privat

Citește și: Anunț BOMBĂ: Buletinele de IDENTITATE, schimbare RADICALĂ. Cardul de sănătate, DESFIINȚAT

Sindicaliştii din poliţie spun că la fel vor proceda şi alţi oameni ai legii din teren. Totul, în semn de protest faţă de refuzul autorităţilor a le majora salariile, informează Digi24.

Dan Chilivercu, reprezentant al Sindicatului Poliţiştilor Dolj: „Ne-a rămas întipărită fraza - Dumneavoastră, familia ocupaţională ordine şi siguranţă publică nu faceţi parte din programul de guvernare. Deci, nu au bani pentru noi. Noi considerăm că au bani.”

Sindicaliştii poliţiştilor din Europol susţin că, lunar, în bugetul de stat, numai din amenzile date în stradă se strâng 20 de milioane de euro. Exact suma despre care vorbesc reprezentanţii MAI spun că le lipseşte, pentru a putea majora salariile poliţiştilor.

Gabriel Gârniţă, liderul Sindicatului Poliţiştilor Europol Dolj: „Protestele prin măsura avertismentului sunt nişte proteste pe care fiecare polițist în parte care are calitate de polițist constatator poate să le aplice, deoarece se încadrează într-un cadru legal conform Ordonanţei de Guvern nr 2 din 2001 privind regimul juridic al contravențiilor.”

Protestul poliţiştilor i-a bucurat pe şoferi.

Anul trecut, în judeţul Dolj, poliţiştii de la rutieră au dat peste 78.000 de amenzi şi avertismente în stradă. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Dolj au refuzat să comenteze hotărârea luată de sindicaliştii din poliţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.