Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătoare care dădeau sentinţe pe bani: Totul se întâmpla la Tribunalul Bucureşti

Se întâmplă în România secolului 21. Judecătoare care dădeau sentinţe în funcţie de banii pe care îi primeau ca şpagă. Totul se întâmpla la Tribunalul Bucureşti.

Arestarea judecătoarei Geanina Terceanu pentru mita pe care ar fi primit-o în Dosarul Transferurilor a fost doar vârful aisbergului.

Ea făcuse parte din completul care a decis, în 11 februarie 2013, eliberarea lui Dinel Nuțu, fost Staicu. Geanina Terceanu și o colegă de-a sa au dat verdict favorabil arestatului, în timp ce a treia judecătoare din complet s-a opus eliberării.

Lipsa unor probe clare a făcut ca prima arestare să se producă abia în vara lui 2013, în dosarul de răsunet al lui Dinel Staicu. Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, de la Curtea de Apel București (CAB), a fost pusă sub acuzare de către DNA pentru cea mai mare mită descoperită până atunci: un milion de euro!

Anterior, Veronica Cîrstoiu făcuse parte din completul de judecată ce a anulat condamnarea la șapte ani de închisoare, cu executare, primită de Dinel Staicu în dosarul fraudării Băncii Internaționale a Religiilor, spune evz.

Citeşte şi: ISIS ameninţă Franţa cu noi atentate: 'Paris e doar începutul'

Geanina Terceanu, însă, nu s-a oprit. Intrată în Dosarul Transferurilor, ea a încasat, spun azi procurorii, 220.000 de euro ca să-i achite pe trei dintre cei opt „grei ai fotbalului” – frații Becali și Cristian Borcea. Cum, însă, diferențierea de pedepse ar fi bătut la ochi, judecătoarea Terceanu, pe atunci Teodorovici, i-a achitat pe toți, în 3 aprilie 2012. A rămas, însă, în atenția procurorilor, care aveau convingerea că, într-o zi, va face o mișcare greșită și o vor putea aresta pentru nedreptățile comise ca magistrat, în schimbul banilor. Iar Geanina Terceanu a mutat greșit.

Procurorii DNA au reușit să obțină nu numai denunțul intermediarului care-i dăduse judecătoarei șpaga de la Giovani Becali, ci și să o înregistreze pe aceasta, recent, în momentul în care se ruga de bărbat să nu spună procurorilor nimic despre ea.

Citeşte şi: Atac fără menajamente la adresa liberalilor Petrache şi Athanasiu: 'PNL nu mai are timp'

Banii i-ar fi încasat în tranșe, în perioada aprilie 2009-mai 2012. Nu era măritată în acea perioadă și, e posibil, ca actualul soț, judecător și el la Tribunalul București, să nu știe de tranzacțiile nevestei cu inculpații din Dosarul Transferurilor prin intermediul a trei persoane. Două dintre ele sunt doi spărgători de case, apropiați ai lui Giovani Becali.

Citeşte şi: Tudor Gheorghe, susţinător al lui Victor Ponta, la un pas de puşcărie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.