Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătoarea Camelia Bogdan iese la ATAC: Plângere la DNA, după ce a fost exclusă din magistratură

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Camelia Bogdan

Judecătoarea Camelia Bogdan a anunțat, marți, la CSM, că a făcut o plângere la Direcția Națională Anticorupție, după ce a fost exclusă din magistratură pentru că a predat cursuri în afara învățământului universitar, fiind plătită de o structură din subordinea Ministerului Agriculturii, exact în perioada în care trebuia să se pronunțe în dosarul ICA, în care ministerul era parte.

„Ar trebui ca Secția de judecători să se abțină, deoarece în procesul meu a fost admis pentru prima dată, s-a constatat printr-un act oficial al CSM că Dan Voiculescu are același interes cu Inspecția Judiciară. Asta a dat CSM-ul admițând cererea de intervenție a FASCIAS, o organizație al cărei beneficiar este Dan Voiculescu. Practic, s-a decis că în cercetarea mea disciplinară FACIAS, adică Dan Voiculescu, a avut același interes ca și Inspecția Judiciară. Este motivul pentru care au am făcut o plângere la DNA.

Eu am fost exclusă din magistratură doar pentru că am predat în afara învățământului universitar, ori mie mi s-a imputat și că am luat bani de la o parte din proces. Pentru asta am primit rezoluție de respingere a sesizării. Deci, s-a constatat că n-am luat bani de la o parte din proces. S-a mai vehiculat că am absentat nemotivat de la serviciu. Pe aceste două capete de cerere ar trebui să mai aibă obiect. Mă voi apăra și pe aspectul incompatibilității”, a spus Camelia Bogdan.

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis la începutul lunii februarie excluderea din magistratură a judecătoarei Camelia Bogdan.

"Admite acțiunea disciplinară exercitată de Inspecția Judiciară împotriva doamnei Camelia Bogdan — judecător în cadrul Curții de Apel București. În baza articolului 100 litera e) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, aplică doamnei Camelia Bogdan (...) sancțiunea disciplinară constând în excluderea din magistratură pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de articolul 99 litera b) din același act normativ", se arată în decizia Secției pentru judecători.

De asemenea, Secția a respins ca neîntemeiată cererea de despăgubiri formulată de Camelia Bogdan, dar și cea de intervenție accesorie formulată în interesul Cameliei Bogdan de către Asociația Forumului Judecătorilor din România, tot ca neîntemeiată.

În schimb, CSM a admis cererile de intervenție accesorie formulate în interesul reclamantei Inspecția Judiciară de către Fundația pentru Apărarea Cetățenilor împotriva Abuzurilor Statului — FACIAS și Grupul de Investigații Politice.

Judecătoarea Camelia Bogdan a contestat decizia la ÎCCJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.