Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecători: Omul care s-a ocupat de imaginea președinților Băsescu și Iohannis a încasat ilegal 50.000 de euro de la Udrea

felix tataru

Judecătorii care au condamnat-o pe Elena Udrea la șase ani de închisoare, în dosarul „Gala Bute”, afirmă în motivarea deciziei că Felix Tătaru, omul care s-a ocupat în mai multe campanii electorale de imaginea președinților Băsescu și Iohannis, a încasat ilegal 50.000 de la Elena Udrea.

Jurnalistul Cătălin Tolontan relatează episodul pe tolo.ro. Felix Tătaru a fost audiat ca martor în „Gala Bute” chiar la ultima înfățișare a dosarului, cea din 1 martie 2017. Procurorii au susținut că, în 2011, Tătaru a încasat 50.000 de euro cash, bani proveniți din mita de 10% pe care oamenii Elenei Udrea o luau de la firmele care primeau lucrări cu Ministerul Dezvoltării.

Vezi şi: Fost șef al ANAF face praf Guvernul: O altă idee trasnită marca PSD

Citește și: Guvernatorul BNR, anunţ ŞOC despre pensionare: 'O să depun documentele' - VIDEO

Felix Tătaru a negat. Acesta a recunoscut că a lucrat pentru PD-L București, în 2011, când a fost aleasă șefă Elena Udrea, și că a luat 150.000 de euro, dar totul legal, pe contract. Din partea PD-L, contractul e semnat de Elena Udrea, din partea agenției de publicitate Map Advertising SRL, de Felix Tătaru. Tătaru a fost contrazis de alți martori, dar și de nesincronizările pe care instanța le-a remarcat în acte, chiar în timpul ședinței de judecată.

„Înalta Curte apreciază că declaraţia martorului Tătaru Constantin Felix prin care acesta neagă primirea sumei de 50.000 euro prin intermediul martorului Munteanu Radu este nesinceră, în raport cu declaraţiile acestui martor, ce se coroborează cu declaraţiile inculpaţilor Breazu Liberiu Tudor, Topoliceanu Ana Maria şi Lungu Ştefan, dar şi cu înscrisurile existente la dosar referitoare la contractul nr.23/1 aprilie 2011, toate aceste probe conducând la concluzia că în realitate s-au încasat 200.000 euro, însă au fost întocmite documente justificative doar pentru suma de 150.000 euro”, scriu judecătorii în motivarea citată de tolo.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.