Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorii din România salută mesajul șefului Comisiei Europene pentru Sorin Grindeanu

ebihoreanul.ro
justitie

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) impartaseste pozitia Presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care, intr-o scrisoare trimisa pe data de 5 ianuarie 2017 noului premier al Romaniei, Sorin Grindeanu, a afirmat printre altele ca se asteapta ca Romania sa continue intarirea “unui sistem de justitie independent care poate sustine lupta impotriva coruptiei”.

Diferit de pozitia unor oficiali, jurnalisti si reprezentanti ai societatii civile romanesti, presedintele Comisiei Europene Juncker a surprins bine faptul ca lupta anticoruptie eficienta necesita in primul rand o justitie independenta. Aceeasi pozitie a fost exprimata si de UNJR in repetate randuri, se arată într-un comunicat de presă.

Turcia, lovitură GREA după 16 ani. Datele care pun în pericol economia turcă

Romania celebreaza, in aceste zile, 10 ani de la integrarea in Uniunea Europeana. Evenimentul din 2007 a fost un punct de cotitura in istoria noastra asupra caruia trebuie sa reflectam azi, pentru a ne reaminti valorile pe care ne-am angajat sa le impartasim si sa le aparam.

“Uniunea (Europeana) se intemeiaza pe valorile respectarii demnitatii umane, libertatii, democratiei, egalitatii, statului de drept, precum si pe respectarea drepturilor omului”, se arata in chiar debutul Tratatului Uniunii Europene.

Fost ofițer SRI, dezvăluiri incendiare: Cum a scăpat Victor Ponta de atacurile internaționale

“Uniunea constituie un spatiu de libertate, securitate si justitie, cu respectarea drepturilor fundamentale si a diferitelor sisteme de drept si traditii juridice ale statelor membre”, se mai afirma in Tratatul privind functionarea Uniunii Europene.

Toate aceste valori, care sunt fundamentale pentru existenta si prosperitatea unei persoane si a unei natiuni, pot fi protejate numai de o justitie independenta si eficienta, care e infaptuita de judecatori ce nu sunt supusi nici unui fel de influente ori manipulari in actul de judecata.

Reținere de ULTIMĂ ORĂ în cazul uciderii șefului de post din Vișeu de Jos

UNJR solicita tuturor autoritatilor statului roman sa se abtina de la orice acte care ar putea constitui atacuri la adresa independentei justitiei.

De asemenea, cresterea suspiciunilor in spatiul public si a neincrederii in justitie, data de gravitatea acuzatiilor privind interferanta serviciilor secrete in actul de justitie si de lipsa de reactie a autoritatilor, risca sa puna in pericol insasi fundamentul statului de drept din Romania.

Autoritatile au datoria sa lamureasca imediat, intr-un mod ferm si fara echivoc, gravele acuzatii aduse privind ingerinta serviciilor secrete in justitie, pentru a apara independenta justitiei si a restabili increderea publicului in aceasta.

UNJR va continua si pe parcursul anului 2017 demersurile pentru apararea ferma a independentei justitiei, indiferent de sursa amenintarilor la aceasta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.