Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorii lansează BOMBA! Motivare: Beneficiarul documentelor SRI furate din DNA era Liviu Dragnea

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea

Declaraţia dată de liderul PSD, Liviu Dragnea, la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor Valentin Răducu Preda a fost judecat pentru divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională „ridică semne de întrebare asupra credibilităţii“, susţin acum judecătorii. Declaraţia viza o notă SRI despre firma Tel Drum care fusese fotografiată în DNA de un poliţist corupt, potrivit Adevărul.

Magistraţii care au analizat dosarul de corupţie au transmis în motivare o concluzie tranşantă: Fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor, Valentin Răducu Preda (PSD), voia să-i pună "cât mai repede" la dispoziţia lui Liviu Dragnea, documentele clasificate emise de SRI care priveau societatea Tel Drum. Este vorba de cazul poliţistului care lucra la Serviciul Specialişti din DNA, comisarul - şef Dan Manolachi, acuzat că furniza informaţii din anchetele procurorilor.

"Martorul Dragnea Nicolae-Liviu a manifestat, însă, prudenţă, evitând să ia legătura direct cu inculpatul Preda Răducu-Valentin, tocmai cunoscând împrejurarea că acesta, într-o atitudine servilă, se află în posesia unui document clasificat. De altfel, precizarea şi justificarea unui ministru către angajatul său de la cabinet că va veni inculpatul Preda Răducu-Valentin cu documentele privind proiectul «Strategia Dunării», aşa cum a declarat la urmărirea penală, ridică semne de întrebare asupra credibilităţii martorului Dragnea Nicolae-Liviu, care a afirmat că nu ştia nimic despre cercetarea sa penală şi despre documentul clasificat", susţin magistraţii în motivare.

Dan Manolachi a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi luare de mită, în timp ce Valentin Răducu Preda a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, trafic de influenţă şi complicitate la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, scriu cei de la Adevărul.

Citeşte şi: DEZVĂLUIRI: Un DOSAR penal dinamitează SPP. Conducerea instituţiei ar avea zilele numărate .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.