Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorii spun de ce au blocat insolvența Hexi Pharma: Ce stă în spatele deciziei

mediafax.ro
hexi pharma

Judecătoria sectorului 5 a blocat insolvenţa Hexi Pharma pe motiv că există riscul ca această companie să îşi micşoreze în mod fraudulos patrimoniul, în condiţiile în care are mari datorii către o altă firmă deţinută tot de Dan Condrea.

Judecătoria sectorului 5 a dat publicităţii miercuri motivele pentru care a decis pe 16 mai că firma Hexi Pharma nu are voie să se dizolve, să îşi înstrăineze activele, să producă şi să vândă biocide pe o perioadă de două luni, după ce magistraţii au admis o cerere depusă în acest sens de procurorii Parchetului General.

Citește și: Acesta e cel mai tare imn al unui partid politic din România / VIDEO

În motivarea deciziei, instanţa susţine că, în condiţiile în care Hexi Pharma a depus la Tribunalul Bucureşti o cerere de intrare în insolvenţă, este necesară impunerea unor măsuri preventive care să împiedice diminuarea patrimoniului companiei, după ce aceasta a fost pusă sub acuzare de procurorii Parchetului General.

"În aceste condiţii, este evident riscul ca persoana juridică (Hexi Pharma - n.r.) să nu mai existe ori ca aceasta să-şi micşoreze în mod fraudulos patrimoniul. Din această perspectivă, măsurile preventive urmăresc înlăturarea riscului dispariţiei persoanei juridice suspecte, prin dizolvare, lichidare, reducerea capitalului social, ceea ce ar conduce semnificativ la diminuarea patrimoniului sau la insolvenţa persoanei juridice şi ar face imposibilă o eventuală tragere la răspundere penală şi recuperarea prejudiciului", se arată în motivare.

Citește și: Sora lui Jean de la Craiova, legături cu Dorin Cocoș: Ce a spus fostul soț al Elenei Udrea la DNA

Instanţa a luat în calcul şi faptul că la dosarul deschis de procurori există rapoarte ale Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Chimie şi Petrochimie - ICECHIM, care relevă faptul că, în procesul de producţie al Hexi Pharma, substanţele active ale dezinfectanţilor sunt folosite în concentraţie redusă semnificativ faţă de reţeta pentru care a fost obţinut avizul de introducere pe piaţă de la Comisia Naţională pentru Biocide, iar, în unele cazuri, una dintre substanţele active lipseşte.

Pe 16 mai, Judecătoria sectorului 5 a decis că firma Hexi Pharma nu are voie să se dizolve, să îşi înstrăineze activele, să producă şi să vândă biocide pe o perioadă de două luni, după ce magistraţii au admis o cerere depusă în acest sens de procurorii Parchetului General.

Citește și: Acestea sunt profețiile bibilice care prevestesc islamul

"Dispune faţă de Hexi Pharma, pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, următoarele măsuri preventive de la 16 mai până la 14 iulie inclusiv: interdicţia iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare, suspendarea procedurii de dizolvare sau lichidare, interdicţia fuziunii, divizării sau reducerii capitalului social, interzicerea înstrăinării activelor, interzicerea plăţilor şi transferurilor băneşti, cu excepţia celor necesare pentru plata utilităţilor şi a salariilor, interzicerea producerii şi comercializării de produse biocide", se arată în decizia instanţei.

Această decizie a blocat practic procesul deschis la Tribunalul Bucureşti, în care Hexi Pharma solicita intrarea în insolvenţă.

Citește și: De la 1 iulie, pungile de plastic vor fi interzise: Cu ce vor fi înlocuite

Hexi Pharma a fost pusă sub urmărire penală de procurorii Parchetului General pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, fiind suspectată că, în perioada 2012 - 2016, a vândut către 300 de spitale produse biocide improprii, scrie agerpres.ro.

Compania condusă de Dan Condrea susţinea că are de plătit datorii de 23,4 milioane lei către bugetul de stat şi către diverşi furnizori, dar şi facturi neachitate către două firme din Cipru de peste 20 de milioane de euro. Cele două firme din Cipru sunt Hatom Limited Limassol şi Chemical&Pharmaceutical Sol LTD Nicosia, care sunt de fapt, potrivit Rise Project, două off-shore-uri controlate de patronul Dan Condrea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.