Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Julian Assange trece la ameninţări: Dă asigurări că nu uită şi nu iartă

Global Look Press
Julian Assange

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a dat asigurări vineri că 'nu uită şi nu iartă' faptul că a fost 'reţinut timp de şapte ani fără inculpare' în ambasada Ecuadorului la Londra, un mesaj transmis pe Twitter după ce procurorii suedezi au anunţat că renunţă la ancheta preliminară privind acuzaţiile de viol formulate împotriva sa, punând astfel capăt unei saga judiciare de 7 ani, transmit AFP, Reuters şi DPA. 'Reţinut timp de 7 ani fără inculpare în timp ce copiii mei creşteau şi numele meu era calomniat. Nu iert şi nu uit', a scris Assange, acum în vârstă de 45 de ani.

Decizia justiţiei suedeze anunţată vineri de a renunţa la ancheta preliminară împotriva lui Assange reprezintă o victorie pentru australian, care a negat întotdeauna acuzaţiile formulate împotriva sa în august 2010 de către o suedeză de 30 de ani. Julian Assange este refugiat la sediul ambasadei Ecuadorului din Londra din 2012, în speranţa că va scăpa de un mandat de arestare european emis de Suedia. El a denunţat o manevră cu scopul extrădării sale către SUA, unde riscă să fie urmărit în justiţie pentru publicarea unor documente diplomatice confidenţiale, conform Agerpres.

După anunţul de vineri de la Stockholm, poliţia britanică a precizat că va fi "obligată" să-l aresteze pe Julian Assange dacă acesta va părăsi ambasada Ecuadorului din Londra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.