Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Juncker, gest fără PRECEDENT făcut, ASTĂZI, în Parlamentul European -VIDEO

Juncker

Parlamentul European votează marți în sesiune plenară extraordinară o rezoluție prin care urmează să solicite declanșarea imediată a procedurii de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Parlamentul "ia act de dorința cetățenilor Regatului Unit de a părăsi Uniunea Europeană și subliniază că voința poporului trebuie să fie respectată în întregime și pe deplin, începând cu activarea imediată a articolului 50 din Tratatul privind Uniunea Europeană", se arată în propunerea de rezoluție publicată pe site-ul Parlamentului European, scrie Calea Europeană.

Marea Britanie, reacție FERMĂ privind un NOU REFERENDUM

Jean-Claude Juncker a făcut un gest fără precedent.

Este ultima dată când veți aplauda aici” le-a transmis Juncker europarlamentarilor britanici.

„Într-o anumită măsură mă surprinde că sunteți aici. Votați pentru ieșire, britanicii au votat pentru ieșire: De ce mai sunteți aici?”, a întrebat președintele Juncker.

Jean-Claude Juncker a vorbit de la un pupitru situat în apropiere de liderul UKIP, Nigel Farage, care a urmărit la căşti discursul rostit în mare parte în franceză şi germană.

Abia asta ar fi o lovitură teribilă - Engleza ar putea pierde statutul de limbă oficială a UE

Luni, preşedinta Comisiei pentru afaceri constituţionale a Parlamentului European, Danuta Hubner, a afirmat că limba engleza, a doua limbă din lume ca număr de vorbitori şi principala limbă de lucru a instituţiilor UE, ar putea fi eliminată de pe lista limbilor oficiale ale Uniunii Europene dacă Marea Britanie părăseşte blocul european.

Simbolica mişcare, chiar dacă imposibilă, ar reduce şi mai mult influenţa Londrei pe continent şi i-ar înfuria pe irlandezi.

"Engleza este limba noastră oficială pentru că a fost aleasă de Marea Britanie. Fără Marea Britanie, nu mai avem engleză", a declarat Danuta Hubner.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.