Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Juncker modifică portofoliul comisarului european desemnat de Ungaria

juncker

Viitorul presedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anuntat miercuri ca îi atribuie comisarului desemnat de Ungaria, Tibor Navracsics, portofoliul Culturii, Educatiei, Tineretului si Sportului, relateaza MTI.

Juncker a declarat în fata plenului Parlamentului European ca portofoliul lui Navracsics a fost modificat, mentinând totusi responsabilitatile pentru Cultura, Educatie si Tineret, care i-au fost atribuite initial. Domeniul Cetateniei Europene va intra însa în responsabilitatea comisarului grec, Dimitris Avramopoulos, iar în schimb comisarul ungar va fi responsabil si de Sport.
Jean-Claude Juncker a subliniat ca Navracsics s-a descurcat "excelent" la audierea în comisia de specialitate a Parlamentului European, demonstrând "un angajament puternic fata de Europa", ceea ce îl face capabil sa îndeplineasca îndatoririle unui comisar european, potrivit Mediafax.
Comisia pentru Cultura si Educatie din Parlamentul European a respins, la 6 octombrie, desemnarea lui Tibor Navracsics pentru postul de comisar pentru Educatie, Cultura, Tineret si Cetatenie, însa a decis ca acesta poate ramâne în cadrul Comisiei Europene, dar cu alt portofoliu.
Membrii comisiei din PE au decis cu 15 voturi pentru, 10 împotriva si doua abtineri ca ungurul Tibor Navracsics poate detine postul de comisar european, însa, cu 14 voturi împotriva, 12 favorabile si o abtinere au respins desemnarea pentru portofoliul din Comisia Europeana pentru educatie, cultura, tineret si cetatenie.
Respingerea comisarului UE desemnat de Ungaria intervine pe fondul criticilor cu privire la politicile promovate de Guvernul condus de Viktor Orban în privinta controlului asupra presei, justitiei si organizatiilor neguvernamentale. Considerat un apropiat al premierului Viktor Orban, Tibor Navracsis, care s-a aflat la conducerea Ministerului de Justitie din 2010 pâna în 2014, a fost nevoit sa raspunda în scris unor întrebari suplimentare din partea eurodeputatilor si a încercat sa se delimiteze de politica Guvernului de la Budapesta.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.