Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Juncker le urează bun venit refugiaților în Europa

Jean-Claude-Juncker

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, le-a urat 'bun venit' refugiatilor, la deschiderea de marti a Congresului Confederatiei Europene a Sindicatelor (CES) la Paris, reamintind ca primirea lor este 'o obligatie ardenta a Europei', transmite AFP.

'Bun venit refugiatilor!', a spus Jean-Claude Juncker, în aplauzele a circa 500 delegati ai CES, care reuneste sindicatele europene, prezenti la Paris pentru congres, în prezenta presedintelui francez Francois Hollande.

'Refugiatii au nevoie de solidaritate si este o obligatie ardenta a Europei de a-i primi', a spus presedintele Comisiei Europene.

El a 'avertizat împotriva extremei-drepte' si 'a tuturor celor care fac apel la sentimente nedemne' privind criza migratorie cu care se confrunta Europa.

Juncker s-a declarat totusi 'mândru' sa vada ca 'Europa, refugiu al pacii', este principala destinatie aleasa de 'nefericitii' refugiati, 'în fata Statelor Unite, Chinei si Rusiei'.

'Starea Uniunii Europene nu este buna, fisurile în zidul solidaritatii se înmultesc', a spus mai Juncker, declarându-se în acelasi timp îngrijorat de 'renasterea periculoasa a sentimentelor nationale'.

Cel de-a 13-a Congres CES reuneste pâna vineri la Paris 509 delegati, din partea a 90 de organizatii sindicale reprezentând 39 de tari europene, dintre care si cele 28 de state membre ale UE.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.