Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Junker considera INSUFICIENTE propunerile avansate de Theresa May

Daily Express
Jean-Claude Juncker si Theresa May

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat vineri că propunerile avansate de premierul britanic Theresa May privind drepturile expatriaţilor europeni din Regatul Unit după Brexit sunt un 'prim pas', dar încă 'insuficient', relatează AFP şi DPA, potrivit agerpres.

"Este un prim pas, dar acest pas nu este suficient", a spus Juncker la Bruxelles, unde are loc summitul european.

RĂSTURNARE în sondajele britanice. Laburistul Jeremy Corbyn ÎI IA FAŢA Theresei May

Întrebat dacă are o idee clară despre acordul pe care Marea Britanie va căuta să îl negocieze, Juncker a răspuns laconic: 'Nu'.

Printre cei mai critici lideri europeni, premierul belgian Charles Michel a calificat planul britanic ca fiind 'foarte vag'.

Premierul britanic Theresa May a reafirmat vineri dimineaţă că propunerea sa este 'echitabilă şi foarte serioasă'.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a atras atenţia că summitul de la Bruxelles nu va fi un 'forum' pentru negocierile privind Brexit-ul, deoarece există un cadru oficial care include echipele celor doi negociatori-şefi: Michel Barnier, din partea UE, şi David Davis, din partea Regatului Unit.

Prin urmare, intervenţia de joi seară a premierului Theresa May în faţa partenerilor săi s-a limitat la o declaraţie, lăsându-i pe Cei 27 în aşteptarea publicării unui document detaliat, anunţat pentru luni.

Citeşte şi: Turcii au venit în Qatar şi nu mai vor să plece. Baza militară va avea regim de permanenţă

"Este o primă propunere bună, pe care o apreciez, însă este clar că avem mult de muncă. Mulţi dintre cetăţenii noştri nu sunt acoperiţi de propunerea doamnei May, iar aceasta va face parte din negocieri", a comentat cancelarul austriac Christian Kern.

Dezvăluind primele detalii ale planului său pentru Brexit, Theresa May a abordat chestiunea statutului cetăţenilor europeni şi britanici după retragerea Marii Britanii.

Ea a promis că nimeni nu va fi expulzat după oficializarea divorţului de UE şi că Londra va oferi posibilităţi pentru ca cetăţenii europeni să îşi regularizeze statutul pentru a putea rămâne în Marea Britanie.

Imediat după intervenţia de joi seară a premierului May, cancelarul german Angela Merkel a spus că este un 'bun început'. "Dar, bineînţeles, rămân multe, multe alte chestiuni" de rezolvat, a atras atenţia Merkel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.