Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jurnalist important, arestat pentru o postare pe Twitter

TwitterBan

Autorităţile turce l-au arestat sâmbătă pe redactorul-şef al unui canal de televiziune prokurd din cauza unor postări pe contul său de Twitter, a anunţat IMC TV, în timp ce cresc preocupările în ţară legate de reducerea la tăcere a presei.

Hamza Aktan a fost arestat sâmbătă de poliţie care a efectuat o descindere la domiciliul său din Istanbul, a precizat canalul într-un comunicat pe website-ul său. 

El a fost eliberat sub control judiciar după 12 ore în arest, dar va răspunde acuzaţiilor de propagandă "pentru un grup terorist", a declarat canalul în timpul serii. 

Postul a explicat că jurnalistul a fost interogat de poliţie mai ales asupra unor postări pe Twitter în 2015. 

Poliţia l-a întrebat de asemenea de ce a postat pe Twitter opiniile a doi comentatori influenţi kurzi. 

Aktan este un jurnalist renumit care a lucrat pentru mai multe media în Turcia şi a publicat o carte, "Cetăţeanul kurd", aminteşte France Presse. 

"De la început, au existat represiuni şi presiuni contra IMC şi libertăţii de exprimare", a deplâns directorul canalului, Eyup Burc. "Din păcate, aceasta va continua". 

IMC TV, o televiziune privată creată în 2011, a anunţat deja la sfârşitul lunii februarie că autorităţile au ordonat operatorului prin satelit Turksat să oprească difuzarea acestui canal pentru că a transmis "propagandă teroristă". Cu toate acestea, el a continuat să-şi difuzeze programele prin internet. 

Canalul este considerat singurul post de televiziune prokurd din Turcia care se opune liniei guvernului. În urma unor recente reforme, televiziunea de stat TRT are acum un canal în limba kurdă, TRT Kurdi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.