Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justificare HALUCINANTĂ a lui Bogdan Olteanu. Mita de la Vântu 'acoperită' în declarația de avere?

bogdan olteanu

Procurorii DNA susțin că Bogdan Olteanu a primit un milion de euro mită de la Sorin Ovidiu Vântu, însă el neagă acest lucru. Declarația de avere a lui Olteanu este cel puțin curioasă, pentru că din ea rezultă faptul că viceguvernatorul BNR nu și-a cheltuit niciodată salariul încasat de la Banca Națională și a trăit din banii primiți de bunica sa, Ghizela Vass, fostă deținută în lagărele naziste.

Fostul viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu are o justificare inedită pentru „economiile“ inexplicabile din declarația sa de avere: „Compensația pe care aceasta (Ghizela Vass, bunica lui – n.r.) a primit-o, prin intermediul fundațiilor specializate ale comunității evreiești, de la statul german, ca urmare a trimiterii acesteia în lagăr în timpul celui de-al doilea război mondial“, susține Olteanu, conform Românialiberă.

Jurnaliștii au calculat și au ajuns la concluzia că după presupusa primire a unei mite de un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu, conturile lui Bogdan Olteanu au crescut accelerat cu peste 10.000 de euro lunar. Practic, Olteanu a economisit toți banii primiți de la BNR (aproximativ 10.000 de euro lunar) timp de trei ani.

În acest caz, însă, se pune întrebarea din ce venituri a supraviețuit fostul viceguvernator al BNR. Conform declarației de avere depuse în 2009 de Bogdan Olteanu, traiul acestuia de zi cu zi a fost asigurat de mama sa, Ecaterina Olteanu, care i-a acordat un împrumut de 200.000 de lei. RL l-a întrebat pe Bogdan Olteanu care a fost sursa veniturilor Ecaterinei Olteanu, astfel încât aceasta să-și fi permis să-și împrumute fiul cu 200.000 de lei.

Citește și: SURSE - PNL negociază revenirea lui Crin Antonescu

Citește și: A început Operațiunea Trandafirul. Mize și implicații... și posibili autori

Răspunsul lui Bogdan Olteanu, prin intermediul avocatului său, Florin Durgheu, este cel puțin surprinzător. Iată-l: „Ecaterina și Dănuț Olteanu (tatăl lui Bogdan Olteanu – n.r.) sunt persoane care nu au îndeplinit niciodată funcții publice, și ca atare nu exista în sarcina acestora obligația de declarare a averii sau veniturilor. Cu toate acestea, pentru a nu încuraja discuții care ar putea crea dificultăți clientului meu, doamna Olteanu (Ecaterina – n.r.) a fost de acord să vă furnizeze următoarele informații:

* Împrumutul a fost acordat din cont bancar, prin transfer bancar. De asemenea, împrumutul a fost rambursat prin transferuri bancare.

* Sursa banilor o reprezentau veniturile părinților dlui Olteanu, realizate pe parcursul unei vieți, din salarii, dividende și venituri obținute din vânzarea afacerilor lui Dănuț Olteanu, moșteniri.

* Principala componentă financiară a moștenirii provenite de la mama doamnei Olteanu (Ghizela Vass – n.r.) a fost reprezentată de compensația pe care aceasta a primit-o, prin intermediul fundațiilor specializate ale comunității evreiești, de la statul german, ca urmare a trimiterii acesteia în lagăr în timpul celui de-al doilea război mondial.“

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.