Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justin Trudeau, reacție FURIBUNDĂ după numirea președintelui zimbabwean ca ambasador al OMS: 'O glumă proastă de 1 aprilie'

National Post
Justin Trudeau

Canada a cerut sâmbătă anularea numirii preşedintelui zimbabwean Robert Mugabe ca ambasador al bunăvoinţei la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), numire considerată de către premierul canadian Justin Trudeau ca fiind ''ridicolă'' şi ''absolut inacceptabilă'', relatează AFP.

''Când am auzit vorbindu-se despre numirea lui Robert Mugabe de către OMS, sincer, am crezut că este vorba de o glumă proastă de 1 aprilie'', a declarat Trudeau într-o conferinţă de presă la Edmonton, în provincia Alberta (vest).

Citește și: Donald Trump, anunţul care cutremură Statele Unite: Dosarele secrete privind asasinarea lui JF Kennedy vor fi DECLASIFICATE

''Este absolut inacceptabil şi de neconceput ca acest individ să aibă un rol de ambasador al bunăvoinţei în oricare altă organizaţie, şi încă şi la OMS (...). Este ridicol'', a mai spus premierul canadian.

Într-un comunicat al Ministerului canadian de Externe, publicat sâmbătă seara, Canada ''a cerut anularea acestei numiri''. ''Având în vedere gravitatea încălcărilor drepturilor omului sub regimul Mugabe, o numire de acest fel este de neconceput şi inacceptabilă. Aceasta contravine obiectivelor ce vizează protejarea celor mai vulnerabile populaţii din lume'', afirmă ministerul, conform Agerpres.

În contextul criticilor provocate de numirea lui Mugabe ca ambasador al bunăvoinţei la OMS, directorul general al organizaţiei, Tedros Adhanom, a anunţat pe Twitter că este pe cale ''de a regândi'' această chestiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.