Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justiţia braziliană a blocat conturile fostului preşedinte Lula da Silva, condamnat pentru corupţie

www.bbc.com
lula

Judecătorul care l-a condamnat săptămâna trecută pe fostul preşedinte brazilian Luiz Ignacio Lula da Silva la aproape 10 ani închisoare a ordonat miercuri blocarea conturilor sale bancare şi confiscarea mai multor bunuri de valoare, mai ales imobiliare, relatează AFP.

Pe fondul acestei decizii, peste 600.000 de reali (aproape 165.000 de euro) din conturile fostului şef de stat au fost blocaţi, iar trei apartamente, două autoturisme şi un teren au fost confiscate. 

Luiz Inacio Lula da Silva a făcut apel la condamnarea sa, miercurea trecută, la nouă ani şi şase luni de închisoare pentru corupţie şi spălare de bani. Judecătorul Sergio Moro a stabilit ca ex-preşedintele de stânga în vârstă de 71 de ani, care a condus Brazilia între 2003 şi 2010, să fie lăsat în libertate. 

Dacă verdictul va fi confirmat la recurs, Lula va trebui să meargă la închisoare şi nu se va putea prezenta la alegerile prezidenţiale din 2018, la care conduce în privinţa intenţiilor de vot. 

Lula este acuzat de a fi beneficiat de cadouri în valoare de 3,7 milioane de reali (1,06 milioane euro), inclusiv un triplex într-o staţiune balneară, din partea OAS, o companie de construcţii implicată în scandalul Petrobas. 

Fostul şef de stat, care este vizat de asemenea de alte patru proceduri judiciare, a negat mereu toate acuzaţiile la adresa sa, susţinând că nu sunt bazate pe dovezi concrete.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.