Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justiţia britanică va trebui să tranşeze problema înscrierii sexului neutru pe paşapoarte

ciocanel judecator

O britanică ce militează pentru recunoaşterea sexului neutru pe paşapoarte a obţinut miercuri în faţa unui tribunal londonez dreptul de începe o acţiune împotriva autorităţilor britanice pentru ca acestea să accepte înscrierea pe paşapoarte a genului neutru, relatează AFP. Christie Elan-Cane, care pretinde că nu este nici femeie şi nici bărbat, contestă politica oficială a Marii Britanii, în virtutea căreia cetăţenii trebuie să-şi declare sexul cu una dintre cele două opţiuni, respectiv 'masculin' sau 'feminin'.

'Consider că acest dosar poate fi înaintat tribunalelor', a hotărât un judecător la încheierea unei scurte audieri convocate pentru a se stabili dacă justiţia are competenţă în acest caz. 'Sunt încântată de această decizie. Dar mai avem mult de lucru, astăzi doar am trecut un obstacol. Încă nu ne-am atins obiectivul', a reacţionat Christie Elan-Cane.

În opinia ei, guvernul britanic îşi 'discriminează' cetăţenii, întrucât permite intrarea în ţară a cetăţenilor străini care au înscris sexul neutru pe paşaport, fără să ofere şi britanicilor această posibilitate. Sexul 'nedeterminat' poate fi înscris pe paşapoartele cetăţenilor mai multor ţări, precum Australia, Canada sau Pakistan, iar în Europa în Germania, Malta şi Danemarca, anunţă Agerpres.

Avocaţii lui Christie Elan-Cane susţin că aproximativ 1% dintre cetăţenii britanici îşi revendică apartenenţa la acest sex neutru. Un raport parlamentar întocmit în anul 2015 a recomandat guvernului de la Londra să examineze crearea 'unei categorii juridice pentru persoanele care au o altă identitate de gen în afara opţiunilor binare' de masculin şi feminin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.