Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kazahstan: Presedintele reales cu 97,5% din voturi

Preşedintele în exerciţiu al Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, a fost reales cu 97,5% din voturi la conducerea acestei republici din Asia Centrală, pentru a cincea oară consecutiv, în cursul scrutinului anticipat, desfăşurat duminică, la care rata participării a depăşit 95%, transmite AFP.

"Nursultan Nazarbaev a obţinut 97,5%" din voturi, potrivit unui sondaj la ieşirea din secţiile de votare, efectuat de centrul de studii Institutul democratic, cu sediul în Kazahstan.

Ceilalţi doi candidaţi, Abelgazi Kusainov şi Turgun Syzdykov, au obţinut mai puţin de 1% şi, respectiv, 2%, a anunţat jurnaliştilor directoarea centrului, Iulia Kucinskaia.

Rata participării a fost de 95,11%, potrivit Comisiei electorale centrale, precizând că primele rezultate vor fi anunţate luni dimineaţă.

Ales preşedinte pentru prima dată în 1991, când a fost singurul candidat, Nursultan Nazarbaev a fost reales în 1999, 2005 şi 2011, de fiecare dată cu scoruri spectaculoase de peste 80% din voturi. Observatorii internaţionali nu au recunoscut niciodată aceste alegeri ca libere şi independente.

Nursultan Nazarbaev a convocat la sfârşitul lunii februarie alegeri prezidenţiale anticipate din cauza "dificultăţilor" economice, în timp ce Kazahstanul, aliat al Moscovei în cadrul unei zone de liber schimb, a fost lovit din plin de criza economică din Rusia şi de prăbuşirea cursului petrolului.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.