Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor: Transilvania, motorul României din punct de vedere al valorilor

Inquam Photos / Octav Ganea
kelemen hunor Inquam Photos

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a făcut, miercuri, într-o conferinţă de presă, o sinteză a campaniei electorale a formaţiunii sale politice şi a spus că aceasta s-a axat pe promovarea valorilor transilvănene, dar şi pe respectarea promisiunilor de la 1918 faţă de maghiari. ''Încheiem campania cu această conferinţă de presă, dar mobilizarea va continua. (...) În această campanie, noi am propus trei obiective majore din perspectiva comunităţii maghiare şi din perspectiva tuturor cetăţenilor din România. Am vorbit în primul rând de valorile transilvănene, am vorbit despre viitorul Transilvaniei şi am adăugat de fiecare dată că noi susţinem că ceea ce e bun pentru Transilvania e bun şi pentru România. Transilvania a fost de foarte multe ori şi putea să fie într-o măsură mult mai mare motorul României, şi din punct de vedere economic, şi al valorilor cele mai importante şi sunt convins că şi în continuare trebuie să ne bazăm noi, din Transilvania, pe aceste valori şi dacă reuşim să argumentăm, să ducem aceste valori în legislativul de la Bucureşti, în capitala României, atunci vom avea şi parteneri şi vom reuşi să-i convingem şi pe alţii că ceea ce e bun pentru noi e bun şi pentru ceilalţi din România'', a spus Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, e nevoie de o ''siguranţă'' din toate punctele de vedere a cetăţenilor şi de înnoirea modului de a face politică, mult mai aproape de oameni. ''Noi ce am propus în această campanie sunt nişte propuneri realiste (...) inclusiv creşterile salariale, investiţiile în infrastructură, în agricultură şi tot ce am propus în această campanie poate să aibă o susţinere bugetară, financiară'', a completat preşedintele UDMR, conform Agerpres.

El s-a referit şi la aspecte specifice comunităţii maghiare din România. ''Am vorbit şi de problemele specifice comunităţii maghiare în această perioadă şi am spus că dacă promisiunile de acum aproape 100 de ani, din 1918, ar fi fost respectate, lucrurile ar sta cu totul şi cu totul altfel. Credem că, cum se apropie centenarul din 2018, putem să cerem, putem să spunem foarte cinstit şi foarte clar că pentru orice construcţie dialogul cinstit este punctul de pornire, respectarea, în condiţiile sec XXI şi în contextul sec XXI, respectarea promisiunilor din 1918 este o aşteptare corectă şi extrem de cinstită şi onestă a comunităţii maghiare de la statul român'', a menţionat Kelemen Hunor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.