Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kiev: Ancheta internaţională arată 'implicarea directă' a Rusiei în prăbuşirea zborului MH17

Primele rezultate ale anchetei penale efectuate de o echipă internaţională cu privire la prăbuşirea cursei MH17 a companiei Malaysia Airline, care a fost doborâtă în iulie 2014 în estul Ucrainei, arată 'implicarea directă' a Rusiei, a subliniat miercuri Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei, informează AFP, potrivit agerpres.

'Raportul prezentat astăzi include un nou element foarte important: o informaţie privind ruta pe care arma a fost transportată în Ucraina din Rusia', apoi, după ce a avut loc tirul, retrimisă în Rusia trecând 'printr-un sector de la frontiera ruso-ucraineană, aflat exclusiv sub controlul Rusiei şi al militanţilor săi. Această informaţie arată din nou implicarea directă a statului-agresor în prăbuşirea avionului', se menţionează în comunicatul Ministerului de Externe al Ucrainei.

Vezi şi: OFICIAL - Vasile Blaga a decis: NU mai candidează/ UPDATE

Potrivit rezultatelor anchetei penale, prezentate de Olanda miercuri, racheta care a doborât cursa MH17 a companiei Malaysia Airlines în 17 iulie 2014 a fost adusă din Rusia.

Ancheta a confirmat, de asemenea, că racheta a fost trasă dintr-o tabără situată la acea dată pe teritoriul aflat sub controlul separatiştilor proruşi.

Citește și: Cine a încălcat armistițiul? Băsescu-Ponta-Ghiță sau Kovesi-Coldea?

Parchetul olandez a mai anunţat că a identificat circa o sută de persoane care 'au jucat un rol activ' în această dramă.

'Aceasta pune capăt tuturor tentativelor Rusiei de a discredita activităţile echipei de anchetă comune (JIT) şi concluziile ei, difuzând informaţii deformate sau fabricate', a adăugat ministerul ucrainean.

La rândul său, Rusia a acuzat din nou, luni, armata ucraineană, că este responsabilă de prăbuşirea zborului MH17.

Citește și: INTERVIU cu omul care negociază cumpărarea Antena 3: ‘Am vorbit cu Camelia Voiculescu’

Deciziile juridice care vor urma rezultatelor anchetei penale vor arăta 'cine este cine în Donbas (estul Ucrainei), cine vrea pace şi cine seamănă răul şi a făcut mii de victime nevinovate', a reacţionat la această acuzaţie premierul ucrainean Volodimir Groisman, pe pagina sa de Facebook.

Toate cele 298 de persoane ce se aflau la bordul avionului Boeing 777 ce efectua cursa Amsterdam-Kuala Lumpur, pasageri şi membri ai echipajului, au fost ucişi. Majoritatea victimelor erau de naţionalitate olandeză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.