Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, alături de liderii UE, condamnă AGRESIUNEA Rusiei: 'Nu vom recunoaște niciodată'

mirror.co.uk
putin

Uciderea, joi, a cinci soldaţi ucraineni în confruntări cu rebelii separatişti proruşi 'este o nouă ilustrare a consecinţelor tragice ale agresiunii ruse în Ucraina', şi-a exprimat vineri regretul preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, informează AFP.

'Uniunea Europeană condamnă agresiunea rusă şi nu va recunoaşte niciodată anexarea ilegală a peninsulei Crimeea' de către Rusia, a declarat Tusk la finalul unui summit cu şase ţări din fosta Uniune Sovietică, la Bruxelles, scrie agerpres.ro.

Citește și: Boala care a răpus-o pe Stela Popescu afectează milioane de români: Simptomele apar foarte târziu

'Conflicte îngheţate şi armate continuă să împiedice dezvoltarea şi generează suferinţe' în aceste ţări cu care UE vrea să-şi aprofundeze cooperarea în cadrul Parteneriatului Estic, a adăugat fostul premier polonez.

Totodată, Donald Tusk a ţinut să sublinieze că 'Parteneriatul Estic nu este îndreptat împotriva Rusiei'. 'Acesta nu este un concurs de frumuseţe geopolitică între Rusia şi UE, ci un adevărat parteneriat între ţări suverane, fără ameninţări şi constrângeri politice, economice sau militare', a mai spus Tusk, pe un ton extrem de dur la adresa Moscovei.

Citește și: Surse: Dan Andronic ar fi cumpărat 50% din acțiunile unei televiziuni important de știri! Reacția patronului Evz

Relaţiile dintre UE şi Rusia s-au deteriorat puternic din cauza crizei din Ucraina, unde continuă să aibă loc confruntări între separatiştii proruşi şi armată, confruntări în care au murit mai mult de 10.000 de oameni de la începutul primăverii lui 2014.

Europenii au impus sancţiuni economice aspre la adresa Rusiei, care a replicat printr-un embargo asupra importurilor de produse agroalimentare ce provin din UE.

Citește și: Scăpat de sub CONTROL! Ieșire INCREDIBILĂ a lui Radu Banciu la adresa Stelei Popescu

Liderii celor 28 de ţări ale UE, printre care și Klaus Iohannis, şi omologii lor din Ucraina, Georgia, Moldova, Belarus, Armenia, Azerbaidjan au discutat împreună despre 'una dintre cele mai mari ameninţări ale zilei de azi, adică atacurile cibernetice, 'fake news' şi războiul hibrid', a explicat Tusk.

El a adus la cunoştinţă existenţa unor 'mesaje clare' din partea premierului britanic Theresa May în ultimele zile, care au dezvăluit, potrivit lui Tusk, 'activităţi ostile din partea Rusiei în referendumul' asupra Brexitului, în iunie 2016.

Citește și: Un nou proces răsunător pentru Gigi Becali! Acuze dure la adresa latifundiarului

'Ne amintim de asemenea de evenimente brutale în timpul alegerilor în anumite ţări membre (ale UE) şi în SUA', unde un procuror special anchetează asupra presupusei ingerinţe din partea Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016, a mai spus preşedintele Consiliului European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.